El ple de setembre reprèn el debat dels abocadors

El ple de setembre està marcat per tres grans temes: l’econòmic, el servei de neteja i l’abocador Elena. Una hora abans (18h) se celebrarà l’audiència pública ciutadana.

ajuntamentEl ple de demà s’iniciarà amb debats de números. Per una banda, l’aprovació del compte general de l’exercici 2014 (durant el mandat del PSC-ICV-EUiA) i, per altra, l’aprovació inicial de la modificació del pressupost municipal.

Altres punts importants se centrarà en les relacions entre l’Ajuntament i Clece (empresa de Florentino Pérez). En el ple es debatrà la revisió de preus del contracte del servei de neteja dels edificis i instal·lacions municipals. El contracte, ja complert amb l’empresa Clece, serà prorrogat, segons el nou Govern de Compromís, amb l’objectiu de guanyar temps per remunicipalitzar el servei.

Però sens dubte, el punt més polèmic (pels interessos que hi ha al darrere), serà el número 7: «aprovació de la realització de diverses actuacions vinculades al desenvolupament de l’activitat d’explotació de l’Abocador Elena». Durant els darrers anys de mandat de PSC – ICV – EUiA aquest ha estat un tema «tabú» a la sala de plens. El nou govern, amb la inclusió d’aquest punt en el ple de setembre – a petició d’un grup de ciutadans – mostrà que té interès a estudiar la situació i, si escau, buscar responsabilitats.

El ple tancarà amb cinc mocions, relacionades amb els refugiats, la violència de gènere, el Correllengua, el Parc Taulí i el conflicte laboral de la Planta Valeo – Martorelles.

Descarrega’t l’ordre del dia.

Comparteix: