Cerdanyola Poble Tòxic continuarà lluitant per la solució total de l’Abocador Elena

Cerdanyola Poble Tòxic, el col·lectiu sorgit arran de la paradeta informativa i l’acampada del passat mes de juliol a la Plaça Abat Oliba, ha aconseguit el seu primer (que no únic) objectiu: recuperar el debat dels abocadors al plenari.

CK6UYQhWwAAQ10GEl col·lectiu “Cerdanyola Poble Tòxic” es mostra satisfet pel primer pas que ha donat el nou govern en retornar el debat dels abocadors als plens de Cerdanyola. Aquest primer pas ha sigut gràcies a les 300 signatures recollides durant campanya que van fer, a peu de carrer, durant 72 hores seguides, amb acampada i paradeta informativa.

Gràcies a aquesta mobilització, la majoria dels grups amb representació al ple es va comprometre a recuperar el debat del Centre Direccional. Aquest ple de setembre serà el primer pas d’un llarg camí amb un horitzó molt clar: una solució definitiva i responsabilitats als culpables.

El col·lectiu “Cerdanyola Poble Tòxic” es mostra agraït al Govern de Cerdanyola per haver tingut la valentia de donar aquest primer pas cap endavant, «un pas que calia donar-ho com més aviat millor, ja que, des del mes de juliol fins al dia del ple, hauran passat 60 dies en els quals l’abocador Elena no ha deixat d’emetre gasos tòxics» – afirma el col·lectiu.

Malgrat tot, a les persones promotores d’aquesta nova lluita contra les fuites de l’abocador Elena els hauria agradat que el govern hagués comptat amb elles per redactar al punt que es portaria al ple, “fent mostra del lema de Compromís (Una altra manera de fer política), on els ciutadans puguem implicar-nos en el dia a dia”. També els hauria agradat tenir més contacte, durant aquest mes de setembre, amb el regidor de medi ambient Ivan González. Segons el comunicat “El seu silenci (d’Ivan Gonzàlez) ens deixa certa incertesa”.

Comparteix: