Cerdanyola homenatjarà Juan Paredes Manot, Txiki, un dels darrers afusellats pel franquisme

Aquest any s’escau el quarantè aniversari de l’afusellament de Txiki. Fou un dels darrers 11 afusellats per la dictadura franquista.

TxikiJuan Parades Manot, “Txiki”, va ser afusellat a la nostra ciutat a les 8:30h del matí del 27 de setembre de 1975, en una clariana de bosc a prop del cementiri de Collserola.

Per commemorar aquest fet s’han programat diverses activitats. Demà, 23 de setembre, la Xarxa de Televisions Locals emetrà a partir de les 21:30h el documental Haizea eta sustraiak, de Joseba Iñaki Agirre Errazkin.

Es tracta d’un treball on “a través de la vida de Juan Paredes Manot ” Txiki “, en endinsem en els últims afusellaments del franquisme . La seva vida, la seva història, els seus amics i els seus somnis de llibertat. Mentre altres sepulten la memòria en la fossa comuna de l’oblit on no arriba la llum ni el record, els seus familiars, amics, companys de treball i també de militància antifranquista ens parlen d’aquell final de la dictadura, dels seus records”*.

Diumenge, 27 de setembre, es farà un acte d’homenatge a Txiki a Collserola. La cita és a les 10h al cementiri de Collserola. Allà es faran intervencions obertes.

El govern municipal destaca la importància que té per al nostre poble conèixer la seva història més recent en tota la seva dimensió. Més enllà de la que van fer pública en el seu moment les autoritats de la dictadura, responsables d’unes sentències sumaríssimes que acabaren en 11 penes de mort, una de les quals de Txiki, les darreres del franquisme.

Al llarg de l’any es faran noves activitats per recordar Juan Paredes Manot, “Txiki”.

* Informació extreta del portal Donostia Zinemaldia

Comparteix: