Ciutadans es presenta per reconduir la situació i alçar ponts d’unió

Prop de 60 persones van assistir divendres passat a l’acte de campanya de Ciuadans celebrat a la sala de la biblioteca i on Maria Valle i Susana Beltrán van exposar els motius per votar Ciutadans.

ciutadans3La lectura de Laura Casado de la carta “Si tu votes, guanyem tots” va obrir l’acte de campana de Ciutadans celebrat el passat divendres a la sala de la biblioteca i que va comptar amb els parlaments de dues candidates: Maria Valle (19), regidora de Cerdanyla i candidata a la Genralitat per la llista de Ciutadans i Susana Beltrán (8), professora de Dret de la UB i ex-presidenta de l’entitat Societat Civil.

A continuació de la lectura, realitzada per Laura Casado, Maria Valle va fer un breu resum del treball realitzat per Ciutadans a l’Ajuntament des que van prendre possessió del càrrec com a regidors, posant l’accent en el respecte a la legalitat vigent, ja que “els que som servidors públics per haver estat elegits pels ciutadans hem de donar exemple. Si els que governen vulneren la legalitat vigent deixen de tenir autoritat moral per exigir-la a la resta de ciutadans “- va dir la regidora, que també va fer esment a la pèssima gestió d’Artur Mas, assenyalant que ha estat un mal polític no per liderar un “procés” sinó per enfrontar les diferents sensibilitats dels catalans i per instaurar la por a Catalunya, ja que la gent no pot expressar-se obertament en determinats ambients sota pena de ser marcats. Valle també va exposar que Catalunya està prenent un camí de regressió tant a nivell econòmic com a intel·lectual, “doncs al no rebre suport la llengua espanyola a Catalunya, s’està menyspreant no solament a la resta d’espanyols sinó també a intel·lectuals llatinoamericans que prefereixen, per aquest motiu, anar-se’n a Madrid”. La missió de Ciutadans -va dir- és “fer la revolució del sentit comú, amb un canvi de govern que de seguretat als inversors a Catalunya i resolgui els problemes reals de la gent”.

Finalment va intervenir la professora de dret internacional públic a la UAB, Susana Beltrán, qui fent referència al full de ruta de la candidatura Junts Pel Si, ha assenyalat que “en el cas que guanyessin i pretenguessin declarar la independència, aquesta possibilitat no es contempla en la legalitat vigent, ja que les competències del Parlament són únicament les que emanen de la Constitució Espanyola, per la qual cosa, en cas de ser vulnerades hi ha mecanismes per restablir la legalitat”. Beltrán va afegir que una candidatura on es pretén aconseguir objectius irrealitzables genera frustracions entre els que la promouen i especialment entre els seguidors de bona fe, per la qual cosa «necessitem un govern fort i assenyat com Ciutadans per poder reconduir la situació i alçar ponts d’unió de nou entre els catalans.»

Comparteix: