El Govern de Cerdanyola estudia dir “prou” a Clece

El Govern municipal (Compromís per Cerdanyola) està estudiant la viabilitat tècnica, econòmica i jurídica de la remunicipalització del servei de neteja de les dependències municipals. La intenció és que el serve fos assumit per l’empresa pública Cerdanyola Promocions a partir de l’any vinent.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Imatge: requena.es

El 18 de setembre d’enguany finalitza el contracte per valor de 1.768.638,45€ anuals que l’A juntament manté amb l’empresa Clece, actual responsable de la neteja dels edificis municipals. Per això el govern municipal està estudiant la viabilitat tècnica i econòmica de la recuperació d’a quest servei, amb la mirada posada a absorbir el servei des de l’empresa municipal Cerdanyola Promocions.

L’Ajuntament ha negociat amb l’empresa que ara presta el servei una pròrroga de quatre mesos per poder realitzar els estudis i preparatius necessaris. A nivell econòmic, s’estan estudiant les opcions que garanteixin que l’operació surti bé. D’entrada, l’Ajuntament deixaria de pagar un 21% corresponent a l’import de l’IVA del contracte. A més, es pot parlar d’un estalvi en el marge de benefici industrial amb què compta l’actual contracte en suprimir l’empresa intermediària.

Els tècnics municipals que han estudiat la recuperació d’aquest servei argumenten que des de l’Ajuntament ja es té un alt coneixement i control del funcionament del personal de neteja i que no hauria de suposar cap problema tècnic. A més a més, la nova situació evitaria situacions de precarietat i abús com les que ha patit part de la plantilla que treballa a Cerdanyola.

Comparteix: