Tret de sortida al curs escolar 2015-2016

Llibres, llibretes, estoigs i motxilles ja estan preparats per acompanyar a les estudiants que aquest dilluns comencen el curs 2015-2016, un curs que estarà marcat per la implantació de la segona fase de la Lomce.

Malgrat que les estudiants començaran les classes dilluns, l’Ajuntament ja ha donat per inaugurat el curs en un acte realitzat al Teatre Ateneu i que ha comptat amb la presència dels equips directius dels centres, professorat, famílies i responsables dels serveis educatius amb un mateix crit: la defensa de l’educació pública de qualitat.

L’alcalde, Carles Escolà, ha comentat que prop de 10 mil estudiants començaran un nou curs escolar el dilluns vinent als centres educatius de primària i secundària de la ciutat., un repte il·lusionant per a la comunitat educativa que vol mantenir la millor qualitat del sistema educatiu públic. L’alcalde ha afegit que des del govern local es defensa l’educació pública universal i de qualitat amb una oposició frontal a les retallades dels darrers anys.

La regidora d’Educació, Elvi Vila, ha destacat que el govern de la ciutat està a disposició i al servei de la comunitat educativa i s’ha mostrat orgullosa de provenir de la lluita social. Vila ha indicat que cercaran tots els acords possibles en benefici de la comunitat amb equitat i qualitat del servei.

El director dels Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament al Vallès Occidental, Lluís Baulenas, ha dit que a la comarca començaran el curs amb 153.300 alumnes. I que malgrat la davallada de població, a Cerdanyola l’alumnat queda “estabilitzat”.

Segona fase de la LOMCE

Aquest curs estarà marcat per la segona fase de la Llei Orgànica per a la Millora Educativa, que s’implantarà als cursos parells de primària, primer i tercer de secundària, primer de batxillerat i segon dels cicles formatius. La LOMCE ha estat molt criticada perquè, entre altres mesures, posa obstacles a l’educació, proposa la gestió dels centres escolars amb models mercantilistes, desprestigia al professorat i crea centres d’especialització curricular, fet que marca la diferència d’oportunitats dels estudiants.

Comparteix: