Catalunya Sí Que Es pot presenta la seva candidatura a Cerdanyola

Ahir al vespre la candidatura Catalunya Si Que Es Pot, integrada per Podemos, ICV, Equo i EuiA, es va presentar a Cerdanyola amb l’objectiu de guanyar les eleccions de Catalunya per plantar cara a les retallades i a la corrupció.

csqep2Cristina Rodríguez va ser l’encarregada de presentar a Rocío Jiménez (integradora social i activista), Antonio Molina (activista) i Marta ribes (ex-regidora d’ICV a Rubí i diputada d’ICV al Parlament de Catalunya), tres dels candidats que aniran a la llista de Catalunya Si Que Es Pot per les eleccions autonòmiques del 27 de setembre. Cristina va presentar la candidatura com un projecte d’il·lusió i esperança de canvi que donarà resposta a l’emergència social que vivim i portarà un país amb justícia social, ecològic, amb polítiques transparents i que retornarà el protagonisme a la ciutadania.

Cristina va demanar el vot per fer fora a Mas i Rajoy, i va recordar que va ser el Govern d’Artur Mas (número quatre a la llista de junts pel sí) qui va votar, juntament amb el Partit Popular, la reforma laboral i la llei d’amnistia fiscal. També va tenir unes paraules per Ciutadans, partit que «ha votat a favor de les pitjors polítiques antisocials i ha contribuït a què en Madrid governi el pitjor PP i en Andalusia el PSOE més dubtós».

Consulta a Catalunya
Catalunya Sí Que Es Pot es va presentar com una candidatura «radicalment a favor del dret a decidir que defensa el dret d’autodeterminació dels pobles» però, a més a més, també volen que es consulti tot: «model d’educació, de salut, de finances, d’habitatge, de mitjans de comunicació i amb tot el que tingui que veure amb la democràcia».

csqepUna llista amplia, diversa i lluitadora
Rocio Jiménez va anunciar que la llista que presenten està composta per gent integrada per partits polítics i persones de moviments socials i del sindicalisme de base, totes amb un objectiu en comú: crear una eina que disputi l’hegemonia política a la dreta catalana i espanyola. La llista de la candidatura defensarà un programa amb cent prioritats «elaborat per centenars de persones».

No tot és independència
Marta Ribas va avisar que, malgrat s’estigui centrant el debat en l’assumpte de la Independència, «molts agafen aquesta bandera per amagar-ho tot: retallades, corrupció, (…) i tot això no canviarà si continuen les mateixes persones que les han causat». Marta Ribas va dir que, a banda de la Independència, hi ha molts temes de què parlar, com les condicions de la gent, els serveis públics, les planificacions (quart cinturó), les condicions mediambientals, la igualtat de gènere,… D’aquesta última, Marta lamentava que la Generalitat havia retallat recursos destinats a aquesta lluita.

Finançament de la campanya
Ribas va anunciar que la campanya de Catalunya Sí Que Es Pot té un pressupost de «vuit vegades menys que la de Catalunya Sí Que Es Pot, valorada en 3.700.000 euros» i que està pagada amb microcrèdits. Aquest fet no fa que la candidatura tingui independència dels bancs, ja que un dels partits integrants (ICV) tenia un deute de més de 12 milions d’euros amb els bancs a finals de 2014.

Centre Direccional «creo que lo mejor es mejor hacernos la foto»

Al torn de preguntes, Cerdanyola Informa va preguntar a Marta Ribas (ICV), què faria Catalunya Si Que Es Pot en el cas de governar la Generalitat respecte al Centre Direccional, un projecte que contempla 4000 habitatges, empreses i un macro centre comercial, tot això construït al voltant de dos abocadors tòxics descontrolats (Elena i Can Planas) i amb el vistiplau d’ICV Cerdanyola, que durant els anys que ha estat governant no ha solucionat el problema.

Marta Ribas va respondre que ells volen retornar la veu als Ajuntaments i que ho revisaran tot, començant per fer una auditoria. Per la seva banda, una integrant de Podem Cerdanyola, va dir que el seu grup es posiciona totalment en contra el Centre Direccional, i «faran tot el que calgui perquè s’aturi». Cerdanyola Informa va insistir en què la pregunta era per què farà ICV, que ha estat governant i tirant endavant aquest projecte sense resoldre el problema dels abocadors. En aquest moment, Gustavo Arias (ICV), que no volia parlar del tema (mantenint l’actitud del seu grup durant els darrers anys), va sentenciar amb un: «Creo que lo mejor es hacernos la foto» – referint-se a la foto de la candidatura de Catalunya Sí Que Es Pot – donant un nou silenci a la pregunta feta.

Inici de campanya

Catalunya Sí Que Es Pot iniciarà la campanya a Cerdanyola amb un acte a la Plaça Abat Oliba aquest dissabte 12 de setembre.

Comparteix: