Les Dames de Cerdanyola marxen d’excursió a La Pedrera

El vitrall Les dames del gronxador formarà part d’una gran exposició sobre modernisme que es veurà a La Pedrera. Serà una oportunitat per a donar a conèixer els vitralls modernistes dipositats a can Domènech, així com el llegat que aquest corrent artístic va deixar a la ciutat i que es pot conèixer al Museu d’Art de Cerdanyola.

para_la_pedreda-5971L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès cedirà en dipòsit el vitrall de Les dames del gronxador perquè formi part de l’exposició Modernisme. Art, tallers, indústries, que es veurà a La Pedrera del 8 d’octubre al 7 de febrer de l’any vinent.

La regidora de Cultura, Elvi Vila, va anunciar aquesta cessió en el decurs de la presentació de la programació semestral del Museu d’Art de Cerdanyola. Vila va destacar que el vitrall impulsarà que es conegui fora de Cerdanyola del Vallès l’important llegat artístic de la ciutat, a l’abast dels visitants a centres com can Domènech. La participació, fins ara, a diverses fires modernistes, ha potenciat l’a fluència de visitants a la ciutat, un fet que s’espera augmenti amb l’interès que despertin entre els visitants a l’exposició de La Pedrera els vitralls modernistes, d’un gran valor i interès artístic.

La regidora de Cultura va explicar que per cedir el vitrall s’han demanat els informes escaients al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya que garanteixin la integritat de la peça, així com el seu transport, que anirà a càrrec d’empreses especialitzades.

L’organització de l’exposició de La Pedrera havia demanat la cessió del vitrall de Les dames de les tulipes. La direcció del MAC va considerar que aquest vitrall junt amb Les dames dels cignes formaven un conjunt artístic que no es podia separar, per la qual cosa s’ha cedit el vitrall de Les dames del gronxador.

Restauració de la Porta de les fúcsies

Els treballs de recuperació dels elements que conformen can Domènech no s’aturen. Aquest any la Porta de les fúcsies serà restaurada gràcies a una subvenció de la Generalitat de Catalunya. El novembre deixarà la seva ubicació actual i es portarà a l’obrador d’un vitraller especialitzat de Barcelona, qui farà la feina de restauració supervisada pel Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya.

Comparteix: