Juan Carlos Monedero omple l’Ateneu de Cerdanyola

Juan Carlos Monedero, professor de Ciència Política de la Universidad Complutese de Madrid i ideòleg del partit polític «Podemos», va omplir de gom a gom el Teatre Ateneu, que es va quedar petit davant la gran afluència de simpatitzants i curiosos de Cerdanyola i de molts indrets del País.

podem2Juan Carlos Monedero, malgrat haver marxat de la direcció de Podemos, continua creant un gran interès als seus actes, com va demostrar el passat divendres a Cerdanyola. Durant l’acte, que va durar prop de dues hores i va ser presentat per la portaveu del cercle local Cistna Rodriguez, Monedero va tractar temes polítics d’actualitat com les polítiques de retallades i corrupció de PP i CiU, la consulta catalana i els refugiats de Síria, sense oblidar-se de la solidaritat amb els treballadors de Valero, que fa més d’ un mes que hi són tancats a la seva empresa lluitant contra el trasllat de la planta a Zaragoza.

Monedero va dirigir gran part del seu discurs a atacar al president del Govern Espanyol, Mariano Rajoy, i el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, dos presidents que, segons l’ideòleg de Podemos, «coneixen de prop la corrupció alhora que practiquen polítiques de retallades que ataquen l’estat del benestar». En aquest sentit, Monedero va criticar la covardia d’Artur Mas, que ha aprofitat la llista de Junts pel sí per amagar-se en el número quatre per a després – en cas de guanyar les eleccions – proclamar-se, novament, president.

podem1Monedero també va parlar dels moviments socials – Primavera Àrab, 15-M,… – i va reiterar que «Podemos no és el 15-M, malgrat que prové d’aquest moviment», «Podemos, igual que el 15-M, porta la desobediència al seu ADN». Respecte al Procés d’Independència de Catalunya, Monedero va ser molt contundent: “Som radicalment contraris a la independència, i radicalment favorables al dret a decidir». Monedero es va mostrar en contra de la Independència, ja que «així tots perdrem”.

Entre les propostes que va exposar Monedero, estavenla de recuperar el debat sobre medi ambient – un debat molt present a Cerdanyola, que té abocadors tòxics descontrolats –, iniciar un procés constituent per passar pàgina a una Constitució que està molt arrelada a l’època franquista, i lluitar contra l’esclavitud laboral.

podem3A l’acte també van intervenir Albano Dante – creador de Cafè amb Llet- i guanyador de les primàries de Podemos a Barcelona -, que va parlar del saqueig a la sanitat pública a Catalunya, les retallades en serveis públics i els favors que fa l’estat a una banca “que desnona dia rere dia”.

Comparteix: