Divendres Juan Carlos Monedero visitarà Cerdanyola

Juan Carlos Monedero, assagista, politòleg i un dels fundadors de Podem, estarà a Cerdanyola el divendres dia 4 de setembre a les 18:30 hores al Teatre l’Ateneu.

unnamedDes del Cercle de Cerdanyola de Podem volen convidar a l’acte a la ciutadania que estigui interessada “en el canvi polític a Catalunya i Espanya”. Com aperitiu, els organitzadors de l’acte – Cercle Podem Cerdanyola – ha fet una selecció de frases de Juan Carlos Monedero:

Sobre Catalunya: “Sempre tinc la sensació que Artur Mas utilitza a Catalunya com una palanca per aconseguir algun tipus de benefici polític que sol coincidir amb un benefici econòmic (…) per a determinats sectors”.

Sobre Podem: “Nosaltres vam néixer per donar suport a la unitat popular des del començament i jo al primer document de Podem, en la redacció vaig participar, vaig plantejar això. … .. Que les sopes de sigles ja s’han intentat en aquest país per part d’Esquerra Unida i no
serveixen, perquè la gent identifica amb claredat que això és una amalgama construïda per interessos electorals però que no respon a cap tipus de coherència política i que no permet treure una majoria per governar un país. ”

Sobre el 15M:  “La realitat sempre és molt més plural que les etiquetes … El 15-M produeix alquímia, i l’alquímia, com saps, transmuta els elements que es posen en comú. Quan ajudo a fundar Podem, hi ha en mi una voluntat d’alquimista. El 15-M junta a gent emprenyada perquè els que han pujat abans que ells per l’escala l’han patejat i hi ha gent que no està en contra del sistema sinó contra els excessos del sistema … I aquí es produeix una mena d’alquímia que produeix or polític, que és el que nosaltres pretenem després traslladar, amb les contradiccions que això implica, a un partit polític. El risc que correm és que, si el 15-M té la capacitat de convertir el plom en or, la partitocràcia ha demostrat la seva enorme capacitat de transformar l’or en plom i quincalla. ”

Sobre Pablo Iglesias: “… En política, mai he sentit tanta seguretat com quan ell és a prop, cuidant sempre a tots els que estem en aquesta baralla. Qui no entengui això no entendrà per què Pablo Iglesias té el mandat de governar el nostre país. Avui mateix seguim en aquesta baralla. Pablo com a secretari general a la Taula Executiva de Podem. Jo, igualment en Podem però en una nova tasca. Però no menys compromès. Una mica de mala consciència m’acompanya per no estar al costat de Pablo en un lloc tan ingrat com és l’adreça d’un partit. Em comprometo a treballar el doble des del meu nou espai. I que bordin els que han perdut la capacitat d’entendre el que significa l’amistat … “

Comparteix: