Cerdanyola formalitza la seva adhesió a l’AMI

El ple de juliol va tenir debats marcats per la simbologia i l’adhesió de Cerdanyola del Vallès a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

Compromís per Cerdanyola, ERC, CiU i ICV van donar suport al fet que Cerdanyola formalitzés la seva adhesió a l’AMI, una adhesió que ja va ser aprovada al mandat anterior i que, fins a data d’avui, no es va arribar a formalitzar. Aquest punt va ser molt criticat pels partits unionistes amb representació al consistori (PSC, PP i Ciutadans), que van recordar que aquesta adhesió ens costava als cerdanyolencs 4.900 euros anuals per part de l’Ajuntament més 100.000 euros anuals per part del Consell Comarcal del Vallès Occidental.

L’oposició va preguntar al Govern per l’activitat econòmica de l’AMI des de la seva creació al 2011 fins ara, com s’han repartit els guanys i què retribucions té el consell directiu. L’alcalde, Carles Escolà, va contestar que “quan estem dins ho podrem demanar i ho podrem compartir amb vostès”. És a dir, Cerdanyola s’ha inscrit i pagarà la quota a una entitat privada sense saber, per endavant, quina gestió fa amb aquests diners públics.

 Carles Escolà assumeix les responsabilitats per la retirada del retrat del Rei

La retirada del retrat del rei Felip VI, que ha sigut notícia arreu de l’Estat, també va generar polèmica. Ciutadans i Partit Popular van demanar en una moció el compliment de la Constitució Espanyola de 1978 i de la legislació vigent. La moció només va ser votada a favor pels grups que la van presentar mentre que, el PSC, que sempre ha fet gala de defensar la República, es va abstenir. Carles Escolà va assumir responsabilitats per haver tret el quadre ”Si, hem tret el quadre del rei d’Espanya i jo, com alcalde, assumeixo la responsabilitat última per haver-ho fet, i no ens amaguem” i va recordar que la Constitució no va ser votada per la majoria de ciutadans que actualment hem d’acatar-la.

Cerdanyola tindrà dues estelades als seus accessos

El plenari de juliol va aprovar la col·locació de dues estelades a les entrades de la ciutat. Aquest punt va generar molt debat, ja que, tant el Partit Popular, com PSC i Ciutadans mostraven el seu total rebuig a una acció “que incomoda a la ciutadania”. Finalment el punt va ser aprovat amb els vots favorables de Compromís, ERC i CiU i els vots en contra del PSC, C’s i PP. Aquest punt va marcar una divisió de vot dins d’ICV, ja que Miró va votar a favor i Maria Reina es va abstenir.

Relacions Catalunya – Espanya

DSC00303Societat Civil Catalana va llegir un manifest durant l’audiència pública per mostrar el seu rebuig a la pertinença de Cerdanyola a l’AMI i a la hissada de dues estelades a la ciutat. Segons Societat Civil Catalana aquestes decisions són sectàries, no representen a la majoria de la ciutat i provoquen fractures entre la ciutadania de Cerdanyola. Precisament, la primera provocació, en forma de falta de respecte, va arribar d’una veïna que, durant el parlament del portaveu de Societat Civil Catalana va dir contínuament “La estelada es un trapo”.

Comparteix: