Abocador Elena, cultura, serveis socials, urbanisme, sous i nacionalisme marquen el plenillo

L’audiència pública del mes de juliol va durar una hora i mitja i els ciutadans van mostrar les seves inquietuds davant l’Abocador Elena, la cultura, els serveis socials, l’urbanisme a Fontetes, els sous del govern i les relacions entre Catalunya i Espanya.

Exposició de Beaumont

Martí va demanar que es faci l’exposició de Beaumont a Cerdanyola. Beaumont va ser qui va dibuixar les adaptacions a les històries del Capitàn Trueno, Érase una vez, Heidi, Marco o Històries de Catalunya, entre d’altres. El 2014 era el 20 aniversari de la mort, però per deixadesa no es va acabar fent l’homenatge i l’exposició. Els promotors d’aquesta iniciativa han vist indiferència per part dels responsables de cultura. És per això que Martí va demanar a l’Elvi, regidora de cultura, que posi com a prioritat crear un cicle d’exposició al MAC sobre il·lustració, historietes i tires de premsa de grans autors.

Sous de l’equip de Govern

Altre punt que va voler tractar Martí va ser el tema dels sous que es va fixar el Govern durant el darrer ple extraordinari i que marquen una línia continuista respecte als sous i dietes de l’anterior mandat. Martí protestava per aquest sous i llegia literalment frases dels diferents regidors durant el darrer ple, alhora que demanava transparència, un fet al qual Carles Escolà es va comprometre a fer-la realitat al portal de l’Ajuntament.

Les cinc regidores del Govern de Cerdanyola es van marcar al darrer ple extraordinari dedicació exclusiva amb les següents retribucions: alcalde: 55.873,83 € bruts anuals, regidors: 46.465,12 € bruts anuals. L’import per assistència als càrrecs electes locals són els següents: Ple: 379,44 € per cada sessió, Junta de Portaveus: 315,00 € per cada sessió, Comissions Informatives Permanents: 315,00 € per cada sessió, Junta de Govern Local: 315,00 € per cada sessió. A més  a més, els partits tenen les següents dotacions econòmiques: component fix de 450€ bruts mensuals i 150€ bruts mensuals per cada regidora electe dins la formació política.

Abocador Elena

Salvador Segarra va demanar al govern que presentés al ple de setembre un punt que tractés sobre l’abocador. Carles Escolà va recollir la proposta i va encoratjar als moviments socials per sumar esforços des del carrer. La majoria de grups municipals també es van posicionar a favor de debatre la situació, alhora que demanaven responsabilitats. Salvador Segarra també va denunciar que, actualment, desenes d’operaris treballen diàriament sobre l’abocador sense cap tipus de protecció.

Serveis socials i urbanisme

Per la seva banda, Rosa Jiménez, qui va ser regidora del PSC, va voler expressar que a Cerdanyola hi ha una persona sense llum a casa per dificultats per pagar la factura. El Govern li va respondre que tractaria aquest cas per resoldre el problema al més aviat possible.

Per la seva banda, el sr. Paz va tornar a parlar de problemàtiques urbanístiques del barri de les Fontetes quant a mobilitat a la zona de l’Unicentro, Passeig Acàcies, Riu Sec i dels fums de la xurreria situada al darrere del Casal de Joves.

Relacions Catalunya – Espanya

Societat Civil Catalana va llegir un manifest durant l’audiència pública per mostrar el seu rebuig a la pertinença de Cerdanyola a l’AMI i a la hissada de dues estelades a la ciutat. Segons Societat Civil Catalana aquestes decisions són sectàries, no representen a la majoria de la ciutat i provoquen fractures entre la ciutadania de Cerdanyola. Precisament, la primera provocació, en forma de falta de respecte, va arribar d’una veïna que, durant el parlament del portaveu de Societat Civil Catalana va dir contínuament “La estelada es un trapo”.

Comparteix: