Ciutadans (C ‘s) presenta tres mocions per posar les bases de la nova legislatura

Al ple d’avui Ciutadans (C ’s) presentarà tres mocions: una per demanar respecte a la legalitat vigent, altra per crear una taula de treball presidida per un regidor de Ciutadans per fer amb tots els grups municipals un pacte transversal per la transparència a l’Ajuntament de Cerdanyola i per la corrupció i una tercera contra la consulta sobre la segregació de Bellaterra del municipi de Cerdanyola.

1.- Moció referida respecte a la legalitat i símbols institucionals. El fet consumat i sense ni tan sols consulta prèvia, dut a terme per les persones que formen govern a Cerdanyola de retirar de les parets de la Sala del Ple el retrat de SM el Rei és una vulneració del RD 2568/86. Si des d’un principi es permet qualsevol vulneració a les lleis vigents, que són les que ens permeten viure pacíficament en democràcia, és evident que els ciutadans perdem seguretat jurídica i se’ns atorga la capacitat de vulnerar aquelles que ho desitgem sense conseqüències. En conseqüència, demanem que l’Ajuntament es comprometi a respectar els símbols institucionals emanats de la Constitució i la normativa vigent, donant exemple a la resta de ciutadans.

2.- Moció per crear una taula de treball amb tots els grups polítics presidida per un regidor de Ciutadans (C ’s) en què s’elabori un pacte municipal contra la corrupció i per la transparència.
Es tracta de fixar uns punts bàsics als quals tots els representants dels grups municipals hem d’adherir-i comprometre’ns a complir, tenint en compte que tots els partits polítics els portàvem en el programa. En conseqüència és l’hora de posar-ho en pràctica, i de crear-abans de començar la nova legislatura perquè considerem que són els fonaments necessaris per crear confiança de la ciutadania en la gestió dels polítics. Es proposa un pacte transversal i de consens que fixi els principis d’una bona praxi política donant compte d’això als ciutadans.

3.- Moció contra la consulta que se celebrarà a Bellaterra a esquena dels ciutadans de Cerdanyola.
Els grups polítics de Cerdanyola s’han de pronunciar sobre la consulta que pretén fer Bellaterra per segregar-se de Cerdanyola sense tenir en compte l’opinió de la resta de ciutadans d’aquest municipi.

Comparteix: