Felipe i Leticia, alcaldes honoraris de Cerdanyola?

Fa un mes es va retirar el retrat del Borbó de les parets de la sala de plens de Cerdanyola. Ara la paret continua buida però… Felip VI i Letizia continuen sent alcaldes honoraris de Cerdanyola?

o-RETRATO-OFICIAL-FELIPE-LETIZIA-facebookFa 90 anys, en un ple extraordinari de Cerdanyola, es va aprovar l’adhesió de la nostra localitat a la Casa Reial: el Rei Alfonso XIII i Doña Victòria Eugènia de Battenberg, besavis de l’actual Rei d’Espanya Felip VI, van ser envestits alcaldes honoraris amb perpetuïtat. Considerant que tots els títols que té la corona són hereditaris i, degut a que, en 90 anys hom no té constància que en cap ple s’ha revocat aquest nomenament, per tant, Felip VI i Letícia encara continuen sent “Alcaldes hnoràris amb perpetuïtat” de Cerdanyola?

Què va portar a què la corona espanyola tingués l’alcaldia honorífica amb perpetuïtat de Cerdanyola?

ena-alfonsoEl Novembre de 1924, el mundialment reconegut escriptor Republicà Vicente Blasco IBañez, va publicar un contundent manifest contra la monarquia del Borbó Alfonso XIII, manifest que denunciava públicament totes les xacres humanes, socials, de corrupció que representava aquesta monarquia, manifest que es va publicar per tota Europa.

A resultes d’aquest fet, el Consistori de Cerdanyola va convocar sessió extraordinària de desgreuge i adhesió als sobirans Espanyols, de la qual publiquem un resum:

“los Sres consejales deben estar enterados que en el extranjero ha sido difamada la personalidad augusta de nuestro Soberano por un escritor español cuyo nombre no hay que consignar “. “tambien exteriorizar su protesta mas energica reiterando a S.M. al Rey que D.G. el testimonio de su adhesión fervorosa è inquebrantable fidelidad”. “El Ayuntamiento en pleno acordó nombrar Alcaldes honorários perpétuos del pueblo de Sardañola en la província de Barcelona SSMM hoy felizmente reinantes Dº Alfonso XIII y Dñª Victoria Eugenia de Vattemberg”.

rei

Aquest acord va ser entregat per l´Alcalde Joaquim Altimira en el transcurs del gran acte de desgreuge que tingué lloc a Madrid el dia 23 de gener de 1925. Igualment, per aclamació, es va cordar assistir al gran acte d’afirmació patriòtica que tingué lloc a Barcelona el dia 25 de gener.
Albert Lázaro

Comparteix: