El Fantosfreak torna a Cerdanyola!

 Del 13 al 17de juliol, al Parc del Turonet, es celebra la XVI edició del Festival Fantosfreak, un festival de curtmetratges de gènere fantàstic, terrorífic i “freak” que tornarà a estar acompanyat per concerts i lluita lliure wrestling.

Avui dilluns comença el festival de curmetratges més esperat de tot l’any, el “Fantosfreak”, on es projectaran 48 curtmetratges de diferent durada i diferent pressupost seleccionats entre més de 1130 que han arribat des de 83 països repartits entre els cinc continents.

Separadors

El Festival Fantosfreak s’ha caracteritzat per seus separadors entre projeccions, tots ells elaborats pels organitzadors. Els més coneguts són “SuperGarci” o “Niño Pedales”, però cada any la organització sorpren amb noves peçes, com la del “Pepito” de l’any passat.

Concerts

Cada dia, abans de la passada de curtmetratges, es programaran concerts de bandes locals i comarcals:  The Lost Links, The Cross and The Mulberry Tree, El Apuntador i Evnen. Divendres, a més de música, aquest any l’organització ha innovat amb una exhibició de lluita lliure a càrrec de Riot Wrestling.

Xerrades

Un any més, Fantosfreak organitza xerrades reliacionades al el món del curtmetratge. El 15 de juliol a les 18:30, al Museu d’Art de Cerdanola Alberto Tognazzi (Screenly), Núria Franco (Atmosfera Cero) i Esther Oliva (Fantascine) realitzaran la conferència “El curtmetratge: les noves experiències en el cinema”.

Projecció d’una pel·licula amb adn cerdanyolenc

Aquest any Fantosfreak ha volgut recuperar una pel·lícula que es va filmar a Cerdanyola l’any 1976: “Devil’s kiss. La perversa caricia de Satán, de Jordi Gigó.

Festival amb experiència

El Fantosfreak és un festival avalat per 16 anys d’experiència. Durant tots aquest anys l’organització ha sigut capaç de millorar l’edició anterior, però sempre respectant una base:

  • Es realitza de nit, a l’aire lliure i durant l’estiu.
  • Cada festival disposa d’una cartellera única i personalitzada.
  • Es tracta d’esdeveniment cultural, divertit i atractiu.
  • Es projecten curts durant 5 dies.

Assistència

L’assistència al Fantosfreak ha augmentat any rere any, convertint-se en el festival de curtmetratges amb més públic per sesió de Catalunya, superant cada sesió la xifra de 1.500 assistents.

 

Comparteix: