Crònica de la Marxa contra l’Atur i la Pobresa al seu pas per Cerdanyola

Ahir dimarts 7 de juliol la Marxa Contra l’Atur i la Pobresa arribava a Cerdanyola, emmarcada en el recorregut de ciutats catalanes amb l’objectiu de visualitzar aquestes greus problemàtiques i crear consciència col·lectiva. Aquesta marxa finalitzara demà dijous al Parlament de Catalunya.

marxa2_pconstituent

Imatge: @pconstituent

Cap a dos quarts de dotze la Marxa ha entrat a Cerdanyola pels Quatre Cantons. Un camió entonant la mítica cançó “A las Barricadas” encapçalava la cinquantena de persones que, al seu temps, incitaven a la població a sumar-se a la reivindivació amb la consigna “A ti que estás mirando, también te están robando”. Entre els diversos símbols que duien (des d’una bandera republicana, a una altra d’anarquista o diverses samarretes amb motius comunistes), destacaven per sobre de tot les armilles fosforito de les diferents associacions d’aturats convocants.

Al ritme de “Ay Carmela!”, la Marxa ha recorregut la Avinguda Catalunya deixant clar que “de Norte a Sur, de Este a Oeste, la lucha sigue cueste lo que cueste”, que “si no luchas, nadie te escucha” i, per suposat, que “Sí se puede”.

En arribar a la plaça Abat Oliba es s’ha viscut el moment més emocionant del nostre tram, quan el grup que esperava l’arribada de la Marxa, amb una remarcable presència de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, entre d’altres col·lectius locals, els hi ha donat una molt càlida benvinguda amb aplaudiments i crits de suport.

Imatge: @javichinaski

Imatge: @javichinaski

Desprès de la foto a l’Ajuntament, ens hem traslladat a una de les poques ombres de la plaça per tal d’aixoplugar-nos del sol de justícia que ens estava caient a sobre, i diversos representants de la Marxa han pres la paraula. En un primer moment, ens han explicat el paquet de mesures i propostes que han entregat a l’alcalde Carles Escolà deixant palès que, tot i que entenen que moltes resten més enllà de l’abast del govern municipal (com la derogació de la Reforma Laboral o la descongelació de les pensions), d’altres sí que exigeixen del seu compromís, com la no aplicació de la Reforma als treballadors de l’administració, l’aprovació i re-aprovació de certes mocions i la pressió en els òrgans supramunicipals corresponents. També han fet una crida a la participació, especialment en vistes al moment final, el proper dijous a les 18h, quan arribaran al Parlament.

marxa_1

Cartell de la Marxa

Posteriorment, hi ha hagut un petit moment de “micro obert” en el qual s’han dit moltes coses, algunes més compartides i d’altres menys, algunes més relacionades amb les eleccions i amb les polítiques institucionals i d’altres més enfocades a la lluita als carrers, alguns casos particulars, però el que més ha ressonat -en la opinió d’aquesta cronista aficionada- és que cal un front comú per tal que el vent del canvi es transformi en un huracà que arrassi amb tot alló que ens està humiliant i precaritzant cada cop més.

Finalment, l’alcalde Escolà ha manifestat el seu recolzament al moviment i s’ha compromés a donar resposta i a fer tot allò que estigui en les seves mans per tal de materialitzar les reivindicacions de la Marxa, i aquesta ha continuat el seu camí, que en la mateixa jornada encara passaria per Badia (on els rebrien amb un dinar popular), Barberà, Sabadell i Terrassa.

Notícies relacionades amb la Marxa contra l’Atur

Imatge: @pconstituent

Imatge: @pconstituent

marxa3_davidcompanyon

Imatge: @davidcompanyon

marxa4_davidcompanyon

Imatge: @davidcompanyon

marxa2_davidcompanyon

Imatge: @davidcompanyon

marxa_davidcompanyon

Imatge: @davidcompanyon

 

Comparteix: