Via Verda atura el tren 18 anys després

Via Verda, l’associació coneguda per la seva lluita constant per la lluita contra la contaminació dels abocadors i contra el projecte del Centre Direccional, va posar ahir punt i final després de 18 anys d’activisme.

viaverdaLa manca de relleu d’activistes mediambientals ha provocat que l’Associació Via Verda aturés el tren 18 anys després d’iniciar un camí que va posar sobre la taula problemàtiques tan greus com la contaminació dels abocadors de Cerdanyola, la creació (fracassada) d’un camp de golf o la construcció del Centre Direccional, entre d’altres.

Durant aquests 18 anys Via Verda ha fet un gran esforç en dues bandes: interior i exterior. Al carrer l’Associació ha fet constants paradetes informatives i ha fet diferents actes per intentar aturar els atacs mediambientals i per informar a la ciutadania de la problemàtica. A l’interior, Via Verda ha fet un treball magnífic que, de cara a la galeria, no es veu però ha requerit d’hores i hores dels activistes que han estat investigant tot tipus de documents i lluitant contra l’opacitat de les institucions públiques sota els governs locals del PSC, CiU i ICV-EUiA. Via Verda li va demanar al nou Govern local que a diferència dels antecessors, sigui transparent i no posin tants problemes per accedir a la informació.

Malgrat aquesta retirada, Via Verda no es dissoldrà, ja que restarà a l’espera de la resolució dels dos contenciosos que hi ha en marxa, un referent a la contaminació dels abocadors i l’altre contra el projecte especulatiu del Centre Direccional.

 

Comparteix: