Esquerra aposta per la creació d’un govern amb majoria suficient com per impulsar un pla de mandat

El plenari celebrat per l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès el passat dissabte 13 de juny va fer possible l’inici d’un cicle de canvi per a la nostra ciutat. Aquesta nova etapa neix i és possible gràcies a la voluntat d’entesa dels quatre partits polítics que van fer possible que Carles Escolà fos investit com a alcalde de la nostra ciutat ( Compromís per Cerdanyola, Esquerra, CiU i ICV-EUiA ).

DSC03363En aquest context, en què Compromís per Cerdanyola governa la ciutat amb tan sols cinc regidors, ERC ha fet públic el seu punt de vista al respecte de la governabilitat de la ciutat. Segons el grup liderat per Helena Solà, quan els mandats no tenen majoria al plenari presenten els pitjors balanços, tant en la gestió dels recursos econòmics com pel que fa a la projecció general de la ciutat. ERC no creu que “un govern que careixi del suport estructural suficient per a aprovar els pressupostos municipals sigui capaç de garantir un bon servei als ciutadans”.ERC ha traslladat a l’actual govern municipal la seva disposició a començar a treballar amb conjuntament per la resolució de qüestions urgents, la configuració del nou cartipàs municipal, el debat de les principals polítiques de ciutat i el disseny d’una dinàmica de confluència fonamentada en el respecte mutu i la voluntat de servei a la ciutadania. Esquerra lamenta que, malauradament, “el govern està tirant endavant les seves decisions sense consultar-les amb el nostre grup, fet que no contribueix a generar el millor clima possible”. Per tant, aquestes decisions no vincula al grup republicà de cap manera de cara al futur i hauran de ser revisades si és que la voluntat de Compromís per Cerdanyola és que Esquerra formi part del govern municipal. ERC demana a Compromís que cerqui suports amplis de cara al desplegament de l’acció de govern i que d’aquesta manera eviti deteriorar les seves relacions amb la resta de forces que van donar suport a la proclamació d’en Carles Escolà com a nou alcalde.

El 24 de maig la ciutadania va reclamar a les forces polítiques un canvi de dinàmica, millor gestió dels recursos públics i sensibilitat per la diversitat ideològica. Davant la situació actual del consistori, cap partit pot aspirar a imposar el seu projecte sense consensuar-lo amb altres forces polítiques. És per això mateix ERC creu imprescindible la redacció, discussió i aprovació d’un pla de mandat que pugui sumar suficients suports com per què un equip de govern ampli i cohesionat el pugui tirar endavant.

Per últim, ERC ha demanat a Compromís que reuneixi en una mateixa taula Esquerra, CiU i ICV-EUiA per tal de treballar plegats les fórmules de governabilitat de la ciutat, la fixació de prioritats de cara al mandat i la possibilitat d’impulsar un govern ampli, preparat i responsable que sigui capaç de governar la ciutat fins al maig de 2019. ERC entén com a profundament negatiu “que es decideixi excloure cap d’aquestes forces del govern de la ciutat sense ni tan sols determinar quins són els possibles desacords que impossibilitarien la formació d’un nou govern del qual totes hi puguin formar part”.

Comparteix: