Carles Escolà és el nou alcalde de Cerdanyola

Centenars de persones van anar ahir a la plaça de l’Ajuntament per seguir en directe la constitució del nou consistori encapçalat per Carles Escolà (Compromís).

Gran expectació en ple de constitució de la nova corporació. Des de les 11:30 hores centenars de ciutadanes de Cerdanyola s’han acostat a la plaça de l’Ajuntament per seguir en directe l’elecció de Carles Escolà en un ambient festiu.

En primer lloc s’ha constituït la mesa d’edat que ha estat formada per Fulgencio Yeste (PP) com a regidor de més edat i Pau Ortolà (C ‘s) en ser la més jove de la nova corporació. Un cop formada els nous electes han pres possessió de la seva acta com regidors del consistori cerdanyolenca durant els propers quatres. Tan sols els representants del PP, Ciutadans i PSC van jurar el seu càrrec. Per la seva banda, els regidors de Compromís, ERC, ICV i CiU ho van prometre “per imperatiu legal”.

A continuació la nova corporació ha votat de forma secreta l’alcalde de Cerdanyola per als quatre anys vinents, que havia d’elegir-se entre Carme Carmona, Carles Escolà, Maria Valle o Manuel Buenaño, ja que ERC, ICV i CiU van anunciar que no votarien al seu alcaldable. Això va fer que la candidatura de Compromís obtingués majoria absoluta amb 14 vots (5 de Compromís, 4 d’ERC, 3 de CiU i 2 d’ICV), seguit per Carme Carmona amb 5, Manuel Buenaño amb 3 i Ciutadans amb 3.

En aquest moment ja era oficial: Carles Escolà era el nou alcalde de Cerdanyola prenent el relleu a Carme Carmona. La ciutadania concentrada a la plaça va esclatar en aplaudiments: s’havia iniciat un canvi construït gràcies a les lluites populars.

Una vegada que el primer edil va prometre el seu càrrec les diferents formacions, en ordre segons el nombre de vots obtinguts en les eleccions del 24M, han donat el seu primer discurs de la legislatura i, per finalitzar el ple, el mateix alcalde ha fet el seu primer discurs, un discurs en el qual remarcava que és el moment que el poble es faci amb l’Ajuntament i que recuperi tota la seva sobirania.

DSC03409

La lluita contra l’antena de Vodafone

Només ser elegit alcalde, Carles Escolà va haver de parlar amb els veïns de Serraparera i Turonet que estan lluitant contra la instal·lació d’antenes de telefonia mòbil. Carles Escolà els va dir que a partir de la setmana que ve començaran a treballar, però va dir que, per fer-ho possible, tant l’ajuntament com la gent també haurà d’apretar, tal i com ho està fent per ara “si no ho fem entre tots no podrem fer res”.

El PSC amenaça un membre del Cerdanyola Informa

DSC03395La jornada festiva d’ahir va estar marcada per les amenaces de regidors del PSC (Paco Ortíz i Carme Carmona) a un col·laborador de Cerdanyola Informa. Mentre ell estava acreditat per cobrir la notícia, primer Paco Ortiz i després Carme Carmona es van dirigir a ell per no deixar-li gravar, dient frases com “si grabas te llevarás sorpresa desagradable”.

Com a Cerdanyola Informa volen transmetre a la ciutadania que no hem vingut a callar, que quan un càrrec públic està exercint la seva feina nosaltres tenim tot el dret a informar i a documentar la notícia amb imatges. No és la primera vegada que rebem aquest tracte. Des del seu naixement, Cerdanyola Informa ha estat perseguida pel govern del PSC i ha viscut moments lamentables com la manca de reconeixement pel govern del PSC, la negativa de Carme Carmona a respondre cap pregunta, la persecució per no poder entrar com a periodistes als col·legis electorals…

Comparteix: