Compromís apel·la a la responsabitat i demana generositat per aconseguir la governabilitat

Compromís per Cerdanyola apel·la a la responsabilitat i demana generositat per arribar a un acord i aconseguir un govern de canvi a Cerdanyola

DSC03121El Compromís per Cerdanyola està treballant per tal d’aconseguir els suports necessaris que els garanteixen investir Carles Escolà com a alcalde de la ciutat. Aquest treball, que està basat en el document “Eixos de treball prioritaris” el van fer arribar a tots els partits per aconseguir un acord per trobar els suports necessaris a la investidura.

Pel que fa a la investidura d’Escolà, la trobada amb ICV-EUiA-MES va confirmar els vots dels ecosocialistes, així com la seva intenció de contribuir a la governabilitat amb pactes puntuals des de l’oposició. ERC ha manifestat el seu suport per a la investidura de Carles Escolà. Les converses amb PSC, PP i Ciutadans han servit per posar al seu abast el document de prioritats amb què Compromís sintetitza els eixos de propostes per al govern de la ciutat. I, en diverses trobades, s’ha intentat trobar la sintonia necessària amb CiU, que va signar conjuntament amb ERC, BLOC, i ICV i CxC pocs dies abans de les eleccions el seu compromís de fer suport a una alcaldia que apostés per enfortir el procés sobiranista. Malgrat tot, Compromís es troba que, en aquests moments, aquest compromís polític adquirit per CiU està lluny de materialitzar-se i, per tant, la candidata del PSC serà alcaldessa el dia 13 de juny com a llista més votada si res no canvia.

Sobre els acords a l’hora de formar un govern de canvi a Cerdanyola

Compromís es considera els guanyadors polítics de les eleccions, i l’anhel que va manifestar la ciutat amb els resultats de les eleccions els legitima per encapçalar aquest canvi. Però no el poden fer sols, i reiteren que ERC ha de ser un pilar important a l’hora de bastir aquest canvi a l’Ajuntament, formant part d’un govern cohesionat i fort. Aquesta és la lectura que se n’extreu dels resultats electorals i la postura de l’Assemblea del Compromís.

Compromís creu que és l’hora d’executar aquest canvi que la gent ha votat, fer de Cerdanyola un lloc millor on viure i millorar les condicions de vida dels cerdanyolencs i cerdanyolenques. Tot i que estan treballant, amb els programes a la mà, amb propostes concretes des de les dues formacions polítiques, ERC es situa molt lluny encara del compromís necessari per a la consecució d’un govern per a la ciutat que doni l’alternativa al del PSC.

Compromís vol insistir en l’excepcionalitat del moment històric i recorda a ERC que a més de la investidura cal formar un govern responsable i d’esquerres que lideri un canvi històric en termes d’aprofundiment democràtic, priorització de l’acció social i modernització de l’Ajuntament. I tot això en un moment on Cerdanyola ha de poder garantir que estarà al costat dels ajuntaments per tal de fer camí cap a la consolidació d’un nou país.

Comparteix: