Taller de sabó artesanal d’oli reciclat amb la Jugatecambiental

El proper diumenge, 31 de maig, d’11:30h a 13:30h, tindrà lloc a la Jugatecambiental del Parc del Turonet un taller d’elaboració de sabó a partir d’oli usat.

En aquest taller, s’explicarà d’una forma molt bàsica i entenedora el procés de saponificació, de manera que els participants descobriran els fonaments químics de l’elaboració del sabó a partir de l’oli domèstic usat. Posteriorment es posarà en pràctica la teoria explicada i amb l’oli de fregir i la sosa que facilitaran els educadors, s’elaborarà el sabó en fred.

És convenient que els participants portin un recipient on emportar-se el sabó realitzat al taller (un envàs usat tipus iogurt és suficient). Cada participant pot portar l’oli de casa, i si no en porten, els educadors en facilitaran per a tothom. Us recordem que en el taller es farà servir sosa per tant els menors hauran d’anar acompanyats d’un adult.

Amb aquesta activitat es vol prendre consciència sobre la necessitat de reduir, reutilitzar i reciclar els residus i en concret, conscienciar sobre el reciclatge d’un residu domèstic com és l’oli de cuina.

sabó_portada
L’activitat és lliure i gratuïta i no és necessària inscripció prèvia.

L’activitat es farà en dos torns:

1r Torn:  11:30h.

2n Torn:  12:30h.

Diumenge 31 de maig ens veiem al Taller al Parc del Turonet!!

Comparteix: