“Libertarias” i “Las 13 rosas” dones, història i memòria als Cinefòrums de La Figa Rebel

Els dimarts 2 i 16 de juny La Figa Rebel continua amb els Cinefòrums dedicats a dones lluitadores pels drets i les llibertats. Películ·les per a reflexionar. Per a que la nostra història recent no caigui a l’oblit i que podràs veure al Casal Popular i Cultural Buirac (c/Torrent 48).

LIBERTARIASlibertariasDimarts, 2 de juny (19:00h)

Quan el 18 de juliol del 1936 l’exèrcit espanyol, encapçalat per Franco, es va sublevar contra el Govern de la República, un grup de dones va reivindicar el seu dret a lluitar al front. En nom de la llibertat, dones anarquistes lliuren la seva pròpia batalla per equiparar-se als homes en la lluita armada.

Pel·lícula de Vicente Aranda, que ens ha deixat aquesta setmana passada. La cruesa i duresa de la guerra, i més al front de batalla, passa a un segon pla amb la valentia femenina, sentiments i històries d’unes dones que es veuen amb la necessitat de contribuir a la lliberació dels drets dels oprimits i oprimides, a primera línia de foc.

 

LAS 13 ROSAS
Dimarts, 16 de juny (19:00h)
LAS 13 ROSAS
Basada en una història amb fets reals. Guerra Civil (1936-1939). Un Tribunal Militar condemna a mort a 13 joves per un delicte que no havien comés. Detenides un mes després d’acabar la guerra, i després de durs interrogatoris, van ser empresonades a la prisió madrilenya de Las Ventas.  Pensaven que només estarien uns anys a la presó, però van ser acusades per rebel·lió contra el Régimen per reorganitzar la JSU i se’ls va afegir un delicte d’atemptat contra Franco.

Naturalitat, tendresa i supervivència d’aquestes dones heroiques unides per la lluita pels drets i la justícia contra un règimen dictatorial i feixista imposat a cop d’estat militar. Un drama històric que ens mostra la història basada en fents reals de 13 joves que simbolitzen totes aquelles dones van lluitar fins al final amb dignitat. Ocorreguda fa només 75 anys, ens traslladen en el temps i ens ajuden a fer memòria de la nostra història més tràgica i recent.

Pel·lícules imprescibles que no et pots perdre!

Al finalitzar s’obrirà un fòrum-debat per comentar-les amb crispetes, pintxos i quintos a preus populars.

Comparteix: