Campanya de Micromecenatge de “Increïble Comestible Cerdanyola”

En aquestes ciutats nostres cada cop més grises, Increïble Comestible Cerdanyola volem continuar sembrant petits quadrats verds al bell mig de la ciutat!! Som els que plantem petits hortets públics, per a tothom, que et trobes en algun racó mentre vas caminant, i al voltant del qual avis, nens, joves i adults s’aturen a regar, a xerrar i a gaudir del color i l’olor de la natura. Ajuda’ns a poder continuar vius a Cerdanyola!

Increïble Comestible Cerdanyola és un col·lectiu, sense ànim de lucre, composat per diferents persones, de totes les edats, que desitgen transformar l’espai públic del municipi, millorant la seva qualitat amb molts pocs recursos materials. Aquesta iniciativa ja va néixer a Todmorden (Anglaterra), l’any 2008. Avui dia, molts pobles del Regne Unit i França, també estan portant-la a terme.

Introduïm un nou ús a l’espai públic de la ciutat: el cultiu agrícola. Tot i així, la nostra tasca va molt més enllà: es basa en “activar l’espai públic” a molts nivells. No només ens dediquem a cultivar, no tindria cap sentit. Així doncs, fomentem un ús cívic, educatiu i actiu dels espais públics, preocupant-nos aspectes com la seguretat, el manteniment, la neteja, el disseny, la construcció, la història, etc.

Transformem alguns dels jardins i espais verds públics de la ciutat en horts urbans, és a dir, espais capaços de generar aliment. Com ja hem dit, la transformació, no només es basa en el fet treballar la terra, en la transformació física de l’espai deteriorat amb la “plantada” corresponent. També proporcionarem informació a totes les persones que s’adrecin a nosaltres sobre la iniciativa. De la mateixa manera que també eduquem a tots el públics catalogant les espècies que cultivem, oferint dades de tot tipus: temps de floració, temps de collita, freqüència del reg, etc. I finalment, el més important, gràcies al “calendari de reg”, responsabilitzem a veïns i veïnes del propi manteniment i reg de l’espai públic, tasca que veuen recompensada amb fruites, hortalisses i plantes aromàtiques.

Increïble i comestible perquè…

Perquè, entre totes (tu també), volem millorar la qualitat dels espais públics de la nostra ciutat. Perquè posem en crisi la utilització d’aigua potable, d’una qualitat excel·lent, en el reg dels espais públics, només amb objectius estètics. L’estètica ha de ser també funcional.Perquè coneixem, com moltes teories sociològiques urbanes avancen, que el propi ús de l’espai públic genera benestar i seguretat a la pròpia activitat urbana. Espais públics oblidats, amb la presència de persones, recuperaran la seguretat i forjaran una nova identitat.Perquè totes hem de ser responsables de l’ús de l’espai públic. Entenem que totes les persones que viuen al municipi han de prendre cura del seu entorn, i no han de dependre de les brigades de jardineria, manteniment i neteja perquè l’espai públic tingui bona qualitat. I perquè volem fer conèixer als infants el passat agrícola de Cerdanyola.

Tota petita donació serà molt i molt agraïda. COL·LABORA!! Si creus en el que fem, és el moment del teu gest. Cada nova llavor que sorgeixi de la terra, un matí de Sol, creixerà amb una mica de la teva ajuda.
Siusplau, col·laboreu amb el que pogueu i ajudeu-nos a fer difusió!!!
MOLTES i MOLTES GRÀCIES!!

ENLLAÇ PER COL·LABORAR AMB EL CROWFOUNDING “LÁNZANOS”

Increïble Comestible Cerdanyola
[Web] [Facebook] [Twitter]

Notícies, vídeos i imatges relacionades amb Increïble Comestible Cerdanyola

Comparteix: