Presentació del llibre Los caminos del mar, de Magdalena Albero Andrés

L’obra fou la guanyadora del II Certamen Internacional de Novela Histórica de Ciudad de Úbeda. Roca Editorial la va publicar l’any passat.

La cerdanyolenca Magdalena Albero Andrés, professora titular a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB, presentarà el proper dimecres 3 de juny, a les 19h i als Jardins del Museu de ca n’Ortadó ( Plaça de Sant Ramon, 23-24) el llibre Los caminos del mar, guardonat al II Certamen Internacional de Novela Histórica de Ciudad de Úbeda. L’autora conversarà amb Laura Santamaría Guinot, degana de la facultat de Traducció i Interpretació de la UAB.

PortadacaminosmarLos caminos del mar

L’any 285 aC Irene té quinze anys i viu amb el seu pare a Atenes. La seva educació, que Kleó ha vigilat amb una cura gens habitual per a una dona, l’ha convertit en una jove curiosa i culta. No obstant això, tot el seu món s’esfondra quan ell és empresonat. Irene queda sota la tutela d’Herófil, un familiar metge amb qui fugirà d’Atenes. Durant una llarga estada a Creta, on es veuen obligats a recalar, Irene acabarà per adquirir coneixements bàsics de medicina, suficients per despertar el seu interès per continuar aprenent i practicant. Així comença el seu periple per la Mediterrània, que és alhora un viatge cap al descobriment de si mateixa.

En l’aventura vital de la protagonista es creuen no només els dos homes als quals estimarà, sinó també personatges històrics com Herófil de Calcedònia, el rei Ptolemeu I o el filòsof Epicur, i les dones anònimes – camperoles, esclaves, cortesanes i esposes de ciutadans grecs -, que l’ajudaran a convertir-se en adulta. Les peripècies d’Irene ens acosten a una època en què la ciència mèdica feia els primers passos i l’art i la filosofia formaven la consciència col·lectiva i es plantejaven dilemes no molt allunyats dels que vivim avui en dia. Una vida fascinant narrada en una novel·la imperdible.

Informació extreta de la pàgina web de l’editorial

Informació sobre l’autoria i la seva obra

Comparteix: