Compromís, ERC i Ciutadans, els grans guanyadors de les eleccions

Ahir milers de ciutadans i ciutadanes de Cerdanyola van voler fer fora al Govern del PSC i ICV per la mala gestió feta durant anys. I ho van fer aposant per Compromís per Cerdanyola (la força que més ha guanyat), ERC i Ciutadans.

DSC03103A les nou del matí s’obrien les urnes de la ciutat i milers de persones començaven un dia esperançador, el “dia del canvi”, i és que el 24 de maig de 2014 serà recordat sempre com l’any que Cerdanyola va dir PROU. Prou al Centre Direccional, a la manca de transparència, als desnonaments…

Aquest PROU s’ha vist reflectit en uns números que castiguen al Govern (PSC i ICV) que hem tingut durant els darrers quatre anys. Entre els dos han perdut un total de cinc regidors. Els altres grans derrotats de la jornada han sigut el PP (-2 regidors) i CiU (-1 regidor).

Per la seva banda, gran part dels electors han cridat a les urnes el que volien, votant en massa a Compromís per Cerdanyola, que és el partit amb representació al ple que més ha crescut en nombre de vots i de regidors (passant de 2 a 5), i ERC, que passa de 2 a 4 regidors. Altre partit que també ha irromput amb força a l’Ajuntament ha sigut el partit conservador de Ciutadans, que entra per primer cop a l’Ajuntament amb tres regidors i 3.102 vots.

PSC. 4.634 vots, 5 regidors.
Carme Carmona va veure ahir com, de nou, el PSC tornava a perdre un munt de vots i continuava a la deriva que va començar fa dotze anys. Malgrat tot, i que el grup es presentava a les eleccions sense haver elaborat cap programa electoral, va ser la força més votada amb tan sols 28 vots de diferència sobre el segon i que situa el resulat com el pitjor resultat de la seva historia.

Regidors: Carmen Carmona, Victor Francos, Francisco Ortiz, Carlos Cordón, Eulàlia Mimó.

Compromís per Cerdanyola. 4.606 vots, 5 regidors.
Carles Escolà va ser el gran guanyador de la nit. Compromís per Cerdanyola, un grup de veïns i veïnes lluitadores que creuen en la política municipal com a eina per al canvi social, va veure recompensat el gran treball fet durant aquests quatre anys i va aconseguir ser la segona força més votada i aconsegueix passar de 2 regidors a 5.

Regidors: Carles Escolà, Elvi Vila, Maurici Jaumandreu, Conchi Haro, Iván González.

ERC. 3.772 vots, 4 regidors.
ERC, igual que Compromís, ha multiplicat el nombre de suports a Cerdanyola, fruit també del seu treball durant aquests quatre anys. A Helena Solà i Dani Mallén se li sumaran la regidora Elisabeth Pasamonte i el conegut lluitador antiabocador Iñigo Enterria.

Regidors: Helena Solà, Daniel Mallén, Iñigo García de Enterría, Elisabeth Pasamonte.

Imatge: ERC

Imatge: ERC

Ciutadans. 3.102 vots, 3 regidors
Ciutadans va aconseguir ahir entrar, per primer cop, a ‘Ajuntament de Cerdanyola. Aquest partit ha sigut el gran desconegut a Cerdanyola durant quatre anys, però gràcies al “boom” mediàtic de la televisió durant els darrers sis mesos, Maria Valle aconsegueix representació.

Regidors: María Valle, Pau Ortolà, Sonia Rodríguez.

PP. 2.492 vots, 3 regidors.
El PP ha vist com perdia quasi la meitat el seu electorat. Manuel Buenaño, gran defensor de la “mà dura” amb l’ordenança de civisme de Cerdanyola, s’ha vist perjudicat per la gestió que està fent el seu partit al Govern d’Espanya.

Regidors: Manuel Buenaño, Rosendo Calet, Mónica Alvarez.

CiU. 2.337 vots, 3 regidors.
CiU també ha caigut derrotat, perdent dos regidors i, igual que passa amb el PSC, aconsegueix els pitjors resultats de la seva història.

Regidors: Josep Grau, Marc Costa, Encarna Linares.

ICV-EUA. 2.212 vots, 2 regidors.
ICV-EUiA-Mes van ser els grans castigats a les eleccions. La ciutadania no va voler tornar a votar a un partit que ha fet pràctiques irregulars en la contractació de serveis, que tenia a Antoni Morral a la llista, després d’haver cobrat sobresous de la FMC i que ha estat endeutant la ciutat durant 10 anys amb projectes faraònics.

Regidors: Jordi Miró, Maria Reina.

Bloc Municipal. 238 vots
El grup encapçalat per Guillem Ortega no va aconseguir entrar a l’Ajuntament i va tenir un suport de 238 vots.

Comparteix: