Carme Carmona torna a vulnerar la llei electoral i embustia una nova campanya institucional

L’actual alcaldessa, Carme Carmona, ha tornat a vulnerar la LOREG i, en concret, la instrucció de 24 de març de 2011 (2/2011)  de la Junta Electoral Central, sobre interpretació de l’article 50 de la LOREG, i embustia una nova campanya institucional a falta de dos dies per a les eleccions municipals.

c1Mitjançant Instrucció de 13 de setembre de 1999, la Junta Electoral Central va fixar uns criteris generals relatius als objectius i límits de les campanyes que els organismes públics desenvolupin durant els processos electorals. La finalitat d’aquest article és “evitar la incidència dels poders públics en les campanyes electorals mitjançant la realització de campanyes institucionals”, un article que Carme Carmona ha vulnerat dos cops durant aquesta campanya.

La notícia ens arribava gràcies a una usuària de Twitter que mostrava aquesta vulneració de la Llei mentre publicava aquesta fotografia. Acte seguit, Jordi Mena (MES Cerdanyola), Bloc per Cerdanyola i ICV-EUiA van anunciar que estudiarien una denunciar davant la Junta Electoral Central. van demanar que es denunciés el cas.

ERC, Compromís, CiU, Bloc, PP i ICV-EUiA denuncien al PSC a la Junta Electoral de Sabadell.

Sis partits de Cerdanyola han denunciat que el PSC de Cerdanyola del Vallès incompleix la Llei Electoral i utilitzi els recursos econòmics de l’Ajuntament “per fer campanya bruta”.

Els sis partits han manifestat el seu posicionament al respecte d’aquests fets de la manera que segueix:

  1. Que la LOREG en el seu article 50.2 estableix explícitament que des de la convocatòria de les eleccions i fins a la celebració de les mateixes queda prohibit qualsevol acte organitzat o finançat, directa o indirectament, pels poders públics que contingui al·lusions a les realitzacions o als assoliments obtinguts, o que utilitzi imatges o expressions coincidents o similars a les utilitzades en les seves pròpies campanyes per alguna de les entitats polítiques concurrents a les eleccions.
  2. Que la Instrucció 2/2011 de la Junta Electoral Central estableix que durant el període electoral els poders públics no podran realitzar cap campanya institucional que atempti contra els principis d’objectivitat i transparència, entenent-se com compreses en aquesta prohibició l’edició i el repartiment de fulletons i tríptics que continguin al·lusions als assoliments obtinguts per qualsevol poder públic.
  3. Que tant el PSC com la pròpia alcaldessa de la ciutat son bons coneixedors d’aquesta normativa i per això mateix han actuat d’esquenes a part del seu govern i sense informar de cap manera la resta de forces polítiques amb representació al consistori.
  4. Que aquesta situació ha estat generada amb mala fe i la total voluntat d’alterar els resultats de les eleccions municipals que tindran lloc aquest diumenge amb promeses econòmiques pels ciutadans.
  5. Que els sotasignants ja han presentat queixa formal a la Junta Electoral de Zona de Sabadell i esperen que aquesta pugui pronunciar-se abans dels comicis de diumenge per subratllar la improcedència d’aquesta actuació del PSC.
  6. Els sis partits condemnen enèrgicament aquesta actuació antidemocràtica de Carme Carmona i del PSC per no ser digna de la nostra ciutat ni dels temps presents.

Denúncia presentada

Cerdanyola Informa ha pogut tenir accés a la denúncia presentda a la Junta Electoral de Sabadell contra el PSC Cerdanyola.


La segona vegada que Carmona incompleix la Llei

La mateixa llei també prohibeix la publicitat d’obertures de noves obres realitzades pel govern durant el període electoral. Tal com anunciaven ahir a una notícia, Carmona també es va burlar d’aquest punt amb la publicitat de l’obertura del Passatge de les Acàcies.

Carme Carmona, igual que va fer a València Rita Barberà, va utilitzar els mitjans de comunicació de l’Ajuntament per fer publicitat de la posada en funcionament dels serveis i fins i tot van acompanyar la notícia amb una foto seva passejant pel lloc “inaugurat”.

carmonabarbera

publi

Captura de pantalla de la web de l’Ajuntament de Cerdanyola

Més “salts de límits” del PSC

Fa una setmana publicàvem com el PSC de Carme Carmona es va saltar els límits territorials de Cerdanyola i va encartellar prop de 500 metres que pertanyen al municipi de Ripollet.

Divendres 8 es va iniciar la campanya electoral i, amb ella, la col·locació dels cartells de les candidatures que es presenten a les eleccions municipals del 24 de maig. Cada partit tenia uns carrers principals designats i a la resta del poble hi havia “carta blanca”.

El PSC Cerdanyola va abusar d’aquesta “carta blanca” i va arribar a encartellar, fins i tot, el poble veí de Ripollet. Tres dies després de l’encartellada, els fanals de la Carretera de Barcelona, a la seva zona per Cerdanyola, mostraven cartells del PSC Cerdanyola i d’ERC Ripollet. Ara, una setmana després, el poble veí ha retirat els cartells de Carme Carmona que mai haurien d’haver estat allà.

ripollet

Comparteix: