K.L. Reich. La veu de l’infern nazi, propera exposició a la Biblioteca

La Biblioteca Central de Cerdanyola acull una nova exposició programada des del Museu d’Història de Cerdanyola en la què es vinculen literatura i memòria històrica.

reichLa mostra se centra en la novel·la homònima de Joaquim Amat-Piniella . Serà a Cerdanyola del Vallès del 26 de maig al 27 de juny.

L’exposició que es veurà a la Biblioteca Central de Cerdanyola se centra en la novel·la K.L. Reich. La veu de l’infern nazi de Joaquim Amat – Piniella (1913-1974) i va ser produïda al 2013 amb motiu del centenari del naixement d’aquest autor manresà i dels 50 anys de la publicació per primera vegada d’aquesta obra autobiogràfica basada en la seva experiència al camp de concentració de Mathausen.

K.L. Reich ha estat considerada com un dels principals exponents d’allò que es coneix com a literatura concentracionària, al costat de títols d’autors internacionals com Jorge Semprún, Primo Levi, Robert Antelme o Imre Kertész. Recentment ha estat traduït al francès i l’anglès.

Activitats complementàries
Com ja és habitual, l’exposició es complementa amb una mostra de literatura concentracionària i amb una conferència sobre Amat-Piniella que està previst fer el dia 11 de juny a les 18.30h a la sala Enric Granados de la Biblioteca i que serà impartida per l’historiador manresà Joaquim Aloy, comissari de l’exposició i autor de la web d’A mat-Piniella.

Comparteix: