ICV incompleix més del 50% del seu programa electoral de 2011

“Gent com tu a l’Ajuntament”, així era el eslògan de la darrera campanya d’ICV-EUiA a l’Ajuntament de Cerdanyola, encapçalada llavors per Antoni Morral (qui va rebre sobresous de la Federació Catalana de Municipis).

Font: blog Municipals 2011 Cerdanyola

Font: blog Municipals 2011 Cerdanyola

Un total de 3.852 persones van donar suport a ICV  confiant en l’equip i en el programa. Ara, amb el mandat arribant al seu fi, les cerdanyolenques estem convocades a les urnes per tornar a escollir govern. És, per tant, el moment d’avaluar el compliment de les promeses dels polítics que ens governen. Després de més de tres anys d’ICV al Govern Municipal, les promeses estrella d’aquell programa de “Gent com tu a l’Ajuntament” s’han convertit en flagrants incompliments. Algunes d’elles, fins i tot, tornen a estar recollides en el nou programa.

Repassem 15 dels punts incomplerts

  1. Consulta vinculant de Can Planas: El programa deia: “Sotmetre la proposta escollida a referèndum entre la població de Cerdanyola”. Ara, quatre anys després, a Can Planas ja està tot decidit: zona de l’abocador tòxic sense descontaminar, macrocentre comercial, 4000 habitatges i CAP consulta ciutadana.
  2. En conta de la nova biblioteca: El programa deia: “El trasllat de la Biblioteca a l’Altis, no és una solució. Per la dimensió de la ciutat caldria que la biblioteca tingués més de 4.000 m2. Per a disposar d’aquesta dimensió, a l’Altis s’hi hauria de fer una modificació de grans dimensions, a fi de transformar un edifici programat per a un ús esportiu en un altre edifici amb la funcionalitat pròpia d’una biblioteca. És una inversió més que qüestionable”. A més a més, apostaven per les biblioteques dels col·legis i institus, les grans oblidades del mandat: “les petites biblioteques d’escoles o instituts que si no tenen fons prou interessants poden servir com espais d’estudi o per fer treballs en grup”. Ara, quatre anys després, s’ha construït la Biblioteca Central i s’han oblidat de les biblioteques de les escoles i instituts.
  3. Fomentar la difusió dels valors de la pau i els drets humans: ICV va permetre l’entrada de Sener i Air Products a Cerdanyola, dos empreses que es dediquen, entre d’altres activitats, a construir armament militar.

  4. Constitució dels Consells de Barris i Consell de Ciutat: espais per la participació de veïns i entitats per fer propostes i definir prioritats. No s’ha fet res al respecte.

  5. Cens d’habitatges buits mediació per al lloguer a través de l’Administració. L’ajuntament encara no ha fet cap cens ni ha mediat entre llogaters i arrendataris.

  6. Habitatges de lloguer vitalici per a la gent gran: seran habitatges protegits i tinran espais comuns i serveis de teeassitència. No s’ha fet res al respecte.

  7. Carril bici a la carretera nacional 150. No s’ha fet res al respecte. La N-150 continua sent un tram molt utilitzat pels ciclistes i molt perillós.

  8. Fer de la contractació pública de serveis i de treballadors i treballadores un exemple d’objectivitat i transpàrencia: la transparència i l’objectivitat de la contractació de serveis han brillat per la seva absència. Cerdanyola Informa va realitzar una reunió amb el regidor de contractació per saber les caracterísitiques dels contractes menors de 20.000 euros i la resposta va ser: “segons la llei, no hem de fer publicitat”.

  9. Crear una fundació per l’emprenedoria a Cerdanyola. L’objectiu és facilitar la creació d’empresa, a través d’aportacions particulars a la fundació per finançar empreses de nova creació prèviament valorades a través de contractes. Quan les noves empreses tinguin beneficis una part es tornada als “inversors”, una altra a la fundació per crear noves empreses, i l’altra per l’emprenedor. Res s’ha fet al respecte.

  10. Farem de la responsabilitat social empresarial un eix estrategic del desenvolupament econòmic i social local, identifcant i promovent les bones practiques i impulsant el certificat d’empresa socialment responsable. ICV ha permés que grans empreses contaminin Cerdanyola sense demanar responsabilitats (Plana del Castell).

  11. Promocionar una coperativa agrària ecològica. Per fomentar la cultura de l’alimentació ecològica, i facilitar als nostres veïns els productes ecològics de la nostra comunitat. No s’ha fet res al respecte.

  12. Promourem accions i projectes d’economia productiva que incidieixin en un canvi de model econòmic. No s’ha fet res al respecte, ICV ha continuat apostant pel mateix model econòmic que s’ha apostat a Cerdanyola de 1978.

  13. Impulsar l’economia social i el tercer sector. Promourem noves formes d’economia social (cooperativisme), d’innovació social en els projectes industrials. No s’ha fet res al respecte.

  14. Afavorir l’activitat comercial de proximitat amb la confecció d’un eix central, vetllar per l’equilibri comercial en el conjunt del municipi i treballar per millorar el transport públic entre la UAB i la ciutat per tal de potenciar el consum de la comunitat universitària dins el municipi. Aquest punt no només no s’ha complet, sinó que ICV ha votat a favor en tots els punts relacionats amb la construcció del centre comercial més gran d’Europa a la Plana del Castell, un centre que, en cas de construir-se, acabaria amb tot el comerç local de proximitat.

  15. Treballar per ampliar l’oferta de cicles formatius als nostres institus. No s’ha fet res al respecte.

Comparteix: