ERC presenta el seu programa als jardins de Ca n’Ortadó

El grup municipal d’ERC Cerdanyola va presentar ahir el seu equip i el seu programa en un míting celebrat als jardins de Ca n’Ortadó.

DSC02730ERC va fer ahir el míting de campanya per les municipals del diumenge vinent. L’acte va comptar amb els parlaments d’Albert Turón, Dani Mallén i Helena Solà i va ser escoltat per un gran nombre de seguidors i curiosos que volien conèixer de primera mà un programa elaborat amb l’aportació d’entitats i ciutadans i que compta amb més de 220 punts.

Dani Mallén va explicar de primera mà el funcionament del Govern actual, un govern que, durant quasi 40 anys, ha estat arruïnant la ciutat amb un deute que es multiplicarà a finals de 2015. Però aquest no és l’únic problema que va voler destacar Dani Mallén, ja que també va posar sobre la taula tres grans problemes de l’Ajuntament: la mala gestió, la mala planificació i la falta de prioritzar a les persones.

Dani Mallén va destacar les diferents formes de veure la política que tenen uns partits i altres. Va recordar que, en 2011, quan hi havia possibilitat de pactar per fer govern, “ells parlaven de cartipàs, dietes i càrrecs de confiança mentre nosaltres parlaven de programa i de maneres de fer política”, deia Mallén.

Un programa vertebrat en tres eixos

Helena Solà va presentar el programa com la base del canvi que necessita Cerdanyola després de 37 governat pels mateixos (PSC i ICV-EUiA), un programa “molt rigorós i molt seriós amb totes les prioritats que tindria ERC si forma govern durant els quatre anys vinents”.

El programa ha estat elaborat a partir d’un esborrany creat per Albert Turon i Dani Mallen i modificat amb aportacions de ciutadans, ciutadanes i entitats de la ciutat. Per Helena Solà, aquest programa és “l’oportunitat de canviar les coses, de recuperar la il·lusió, l’hora de sentir-nos orgullosos de sentir-nos cerdanyolencs i cerdanyolenques”.

El programa està vertebrat en tres eixos: les persones, la ciutat i l’economia. Helena Solà va nomenar alguns dels seus punts. En l’eix de les persones va parlar, entre d’altres de transparència, serveis públics i una residència per la gent gran. Pel que fa a l’eix de la ciutat, destaquem la residència per estudiants, la millora de la mobilitat amb la creació d’un tramvia i l’oposició al túnel d’Horta i al vial interpolar. Quant a l’eix econòmic, Solà va destacar la municipalització dels serveis públics i l’auditoria de les empreses que els gestionen, així com la lluita contra el centre comercial i la necessitat de publicar uns pressupostos entenedors i clars, on s’expliqui del primer al darrer euro que es gasta.

ERC va guanyar les últimes eleccions

Fa justament un any, el 25 de maig de 2014, ERC va ser la força més votada a Cerdanyola de cara a les eleccions europees. Aquesta tendència sembla que no ha canviat, ja que el passat mes d’abril, Cerdanyola Informa va realitzar una enquesta d’intenció de vot en la que ERC Cerdanyola continuava sent la força amb més intenció de vot.

Comparteix: