La col·laboració ciutadana aconsegueix rescatar una gosseta abandonada

Gràcies al grup de Facebook “No eres de Cerdanyola si …” un grup de veïns i veïnes de la ciutat van decidir unir-se per rescatar una gosseta que havia viscut diversos anys en una fàbrica abandonada.

Virginia Martín, una veïna de Cerdanyola, va alertar que una gosseta estava abandonada en una fàbrica i necessitava ser socorreguda. Després de la difusió, més persones van decidir col·laborar per realitzar el rescat, un rescat que no hagués estat efectiu si no arriba a ser per la col·laboració de Manel Gómez Sánchez, d’un operari de la fàbrica veïna i d’un jubilat.

11165227_10152723244551216_6934668697350499642_nLa gosseta, que es trobava en molt males condicions, reaccionava amb por davant les visites dels rescatadors. A poc a poc, amb molta paciència, comunicació, menjar i bona voluntat, la gossa va guanyar confiança i es va acostar fins al grup que li rescataria minuts després.

La gossa, que va ser batejada amb “Fuga” pel que va costar agafar-la, va ser traslladada a un centre veterinari, on li van diagnosticar dermatitis, li van punxar antibiòtics, li van tractar la cara i li van fer la prova de leishmania que, per sort, va donar negatiu.

En el mateix centre veterinari van comprovar que la gossa tenia un xip, la qual cosa va servir per saber que tenia una denúncia per desaparició des de fa cinc anys. Actualment Fuga es troba a la protectora de Barcelona rebent les cures que necessita fins que torni a posar-se al programa d’adopció.

Arribats a aquest punt Fuga necessita una família on se senti feliç i oblidi aquests últims anys. És per això que s’ha llançat una crida a la ciutadania perquè aparegui un adoptant i donacions o microdonacions per poder pagar el veterinari i les medicacions que necessiti. A data d’avui ja han arribat les primeres donacions, que han sigut de la Unitat d’Epidemiologia i Diagnòstic de la UAB. Tota aquella persona que vulgui col·laborar, pot contactar trucant als següents telèfons 934284417 i 934283125.

El vídeo d’aquesta notícia ha estat gravat i editat per Brauni Studio. Podeu visitar tots els seus vídeos al seu canal de Youtube.

Comparteix: