ERC apostarà per un govern que impulsi canvis ambiciosos i no pactarà amb el PSC

ERC Cerdanyola, davant un escenari esperançador, vol crear un govern capaç d’operar canvis de gran importància en qüestions que afecten directament a la ciutadania.

ercLes eleccions municipals del proper 24 de maig serviran per alterar la representació al consistori dels diferents partits polítics de la ciutat. Les majories actuals quedaran superades i s’obrirà un nou escenari que ERC vol aprofitar per obrir un nou escenari a partir del que donar impuls a canvis ambiciosos.

En previsió d’aquest escenari polític tan plural, ERC manifesta que:

  1. Treballarà per tornar a ser la força més votada a la ciutat de la mateixa manera que ho va ser a les Eleccions al Parlament Europeu de maig de 2014. Aquest és l’objectiu pel qual treballen i parteixen d’un precedent recent i esperançador.
  2. El proper govern municipal ha de formar-se partint d’acords molt concrets que puguin ser explicats a la ciutadania i compartits pels agents socials de la ciutat. Esquerra negociarà amb la resta de forces polítiques partint de propostes i amb voluntat d’establir objectius molt concrets.
  3. ERC sap de la impossibilitat de fer efectiu un canvi a la ciutat participant d’un acord de govern que contempli la presència del partit que ha governat la ciutat de manera pràcticament ininterrompuda durant els darrers 36 anys. És per això que el partit encapçalat per Helena Solà aposta per modificar l’estructura de l’ajuntament, gestionar els recursos amb rigor i fer possible un sistema de govern més participatiu. Per tant, ERC considera inviable formalitzar cap tipus d’acord de govern amb el PSC.
  4. És evident també que existeixen incompatibilitats programàtiques greus amb altres partits que es presenten a les eleccions municipals així com és també evident que Esquerra no formarà govern amb partits que neguin la participació democràtica als ciutadans o que donin cobertura al desmantellament de les estructures de l’estat del benestar.
  5. ERC anima a les forces polítiques de la ciutat que manifesten públicament la necessitat d’un canvi a  Cerdanyola si estan predisposades a formar part d’un govern encapçalat pel partit polític que de manera pràcticament ininterrompuda ens ha governat durant més de tres dècades. Valoren que aquesta és una informació que la ciutadania ha de conèixer per tal de valorar en la seva justa mesura la credibilitat de les diferents propostes que durant la campanya rebran per part dels partits que concorren a les eleccions municipals.

Segons ERC, “el mandat 2015 – 2019 ha de servir per prendre decisions importants, reorientar el model de gestió de l’ajuntament, superar la situació econòmica adversa, generar treball i millorar les condicions de vides de les persones. Caldrà protegir l’educació pública, lluitar per operar millores en el sistema de salut pública, adaptar l’urbanisme a les necessitats de la ciutat i no dels privats, invertir en millores que ens permetin reequilibrar els comptes de la ciutat i regenerar el teixit social de la ciutat”. Aquesta és la seva perspectiva i serà en aquesta direcció que treballaran per encapçalar un govern de canvi.

Comparteix: