L’Ajuntament de Cerdanyola i els regals a Endesa

L’Ajuntament de Cerdanyola i Endesa han signat un conveni on l’Ajuntament regala a la companyia elèctrica unes instal·lacions noves que s’han pagat amb els impostos de la ciutadania.

endesaL’Ajuntament de Cerdanyola ha regalat a Endesa una instal·lació de baixa tensió que l’Ajuntament ha instal·lat al Passeig de les Acàcies amb motiu de les obres del Projecte d’Urbanització del Passeig de les Acàcies. Aquesta instal·lació està composta per una xarxa soterrada de baixa tensió, un cable subterrani i una caixa de distribució.

Ara, després que l’Ajuntament l’hagi pagat, el Govern ha decidit regalar-la a Endesa perquè sigui aquesta gran companyia elèctrica la que l’exploti i es porti tots els seus beneficis. A més a més, l’Ajuntament ha signat al conveni un període de garantia d’un any, és a dir, si la instal·lació té algun problema durant el primer any, serà l’Ajuntament qui es faci càrrec de la reparació i qui aboni a Endesa els danys que hagi pogut produir. El conveni també diu que Endesa no haurà de pagar cap càrrega, gravamen, compensació, taxa, canons ni preus per l’ocupació del vol, sòl i subsòl.

No és el primer regal de l’Ajuntament a Endesa

Aquesta noticia arriba tan sols una setmana després que l’Ajuntament anunciés la seva adhesió al programa de pobresa energètica, un programa que no suposa cap despesa per Endesa, ja que consisteix desviar diners púbics per pagar les factures de les persones que no poden fer front a la situació de crisi.

A Cerdanyola aquesta quantitat de diners públics desviada cap a les grans subministradores ha sigut de 168.880 euros, una quantitat que s’ha provocat la reducció d’altres partides per altres necessitats socials més directes a l’atenció de les persones.

Segons l’Aliança contra la Pobresa Energètica, en 2014 els beneficis de les empreses subministradores van ser de més del doble respecte a Europa, repartint un total de 14,6 milions d’euros només en dividends extraordinaris.

Amb aquestes dades, el més ètic hauria estat que les subministradores renunciïn a l’1% dels beneficis per pal·liar la pobresa energètica, però no ho ha fet. El que si que han fet és, gràcies a l’ajuda dels grans mitjans de comunicació, una rentada d’imatge amb un pla que per a ells suposa un cost zero.

Comparteix: