La veu del silenci – Five Days to Dance, innovació a través de la dansa a l’institut Jaume Mimó

Els alumnes de tercer d’ESO de l’Institut Jaume Mimó oferiran el proper dissabte 16 de maig a les 12h a l’Ateneu un espectacle de dansa preparat en tan sols cinc dies.

Imatge: de-loopers.com

Imatge: de-loopers.com

El novembre de l’any passat, el documental del mes va ser Five Days to Dance, dels valencians Rafa Molés i Pepe Andreu. En aquest documental s’explica el que succeeix en un institut quan una parella de ballarins arriba un matí de dilluns a una de les aules i anuncia a un grup d’adolescents que tenen cinc dies per preparar un espectacle de dansa contemporània. Una setmana per a canviar les coses.

La directora de l’institut Jaume Mimó, Mercè Rom, va veure el documental i va pensar que potser al seu centre, amb el seu alumnat, aquesta experiència seria possible. I, immediatament, es va posar en contacte amb DE-LooPERS, la companyia de dansa que fa el projecte. L’entesa amb ells va ser total, i de seguida, des de l’institut, es van posar en marxa: van parlar amb la regidora d’educació, van començar a buscar espais per assajar, van reservar l’Ateneu, van aconseguir el suport de l’AMPA de l’institut. I aquest dilluns dia 11 de maig comença l’experiència: el projecte d’innovació educativa La veu del silenci – Five days to dance.

De dilluns a divendres, l’alumnat de 3r d’ESO estarà treballant diàriament amb l’equip de ballarins i ballarines encapçalat per Wilfried Van Poppel i Amaya Lubeig, al gimnàs de les instal·lacions municipals de Can Xarau. A través de la dansa contemporània, es vol aconseguir un doble objectiu: posar en contacte els i les joves amb l’art contemporani, per una banda, i per l’altra, treballar la responsabilitat i la cohesió del grup. En paraules del coreògraf Wilfried Van Poppel, “els que poden ballar junts poden viure junts”. Mitjançant el moviment del cos, nois i noies han d’aprendre a treballar junts, a ballar junts i a respondre a les reaccions dels altres.

Comparteix: