L’Assemblea de Podem vota sense consens no donar suport a cap candidatura

Podem va votar, el passat 24 d’abril, no donar suport a cap candidatura. La decisió va tenir el suport de 17 persones sobre els 28 assistents, fet que evidencia que dins de Podemos hi ha dos grans corrents d’opinió.

Font imatge: Podemos Cerdanyola

Font imatge: Podemos Cerdanyola

Podem Cerdanyola ha anunciat que no donarà suport a cap candidatura de cara a les eleccions de maig. Aquest comunicat es va aprovar en assemblea per majoria, però no ha sigut aprovat per consens ni ha sigut una votació oberta als 586 inscrits que té Podem Cerdanyola. Gràcies a la transparència del grup, que publica les actes, es pot comprovar que a l’Assemblea del 24 d’abril van participar 28 persones. D’aquestes, 17 van votar a favor del comunicat, 9 en contra i 2 es van abstenir.

Aquest resultat dóna a entendre que dins de Podem hi ha dos grans corrents d’opinió: les que pensen que Podem no vol donar suport a cap candidatura i les que pensen que Podem ha de donar suport a Compromís per Cerdanyola, ja que és una força rupturista i municipal. Aquesta última corrent va manifestar, el dia de la presentació de la candidatura encapçalada per Carles Escolà, la seva posició.

Ivonne Cabrera va ser l’encarregada d’anunciar que Podem no recolzarà a cap candidatura política en particular que es postuli al govern municipal de l’Ajuntament de Cerdanyola en les eleccions de maig. Ivonne Cabrera, que ara forma part del cercle de Podem Cerdanyola, va ser una figura molt coneguda al PSC. Va ser la número 13 a la llista del PSC Cerdanyola a les eleccions de maig de 2011, formant part de la seva executiva. També va ser la número 49 pel PSC a les eleccions de 2010 al Parlament de Catalunya.

Altres persones que van parlar a la roda de premsa van ser Cristina Rodríguez, que va anunciar que Podem mantindria una oposició activa des del carrer perquè l’Ajuntament reti comptes davant la ciutadania i respongui a les seves inquietuds, i Víctor Segura, membre de Podem i de Procés Constituent, va anunciar que Podem ha nomenat un equip de portaveu amb representants de les diverses comissions de treball mentre s’inicia el procés que haurà de dur a l’elecció d’un nou Consell, ja que el Consell Ciutadà que hi havia fins ara va dimitir en bloc.

Comparteix: