L’Ateneu acull la mostra “El tabac al descobert”

Cerdanyola es prepara per al Dia Mundial sense Tabac amb la mostra “El tabac al descobert”, que es podrà visitar del 28 d’abril al 12 de maig a l’Ateneu.

imatgetabacL’exposició El tabac al descobert és la primera de les activitats commemoratives a Cerdanyola del Dia Mundial sense Tabac, que oficialment es commemora arreu del món el 31 de maig, i pretén donar informació a nois i noies de 12 a 14 anys sobre els perjudicis del tabaquisme, però també refermar la postura dels joves que no han fumat mai.

Aquesta és la franja d’edat immediatament anteriors al moment de màxim risc de començar el consum. A Catalunya, l’edat mitjana d’inici del consum de tabac se situa al voltant dels 13,5 anys, sense diferències significatives entre els nois i les noies.

Informació per prevenir

El tabac és una substància de gran poder addictiu que causa problemes de salut a curt i llarg termini. Moltes persones comencen a fumar perquè els altres ho fan, perquè necessiten tenir les mans ocupades o perquè relaxa i al cap de poc allò que es pensava que seria fàcil de deixar es converteix en un problema difícil de resoldre.

L’objectiu principal de la mostra, segons destaquen els seus organitzadors, és “generar actituds contràries al tabac i al seu consum, i refermar en les persones que no hagin fumat mai, la seva posició per tal d’evitar (o si més no retardar) l’experimentació amb el tabac”.

Al llarg de tota l’exposició, els diferents plafons busquen estimular la rebel·lia dels visitants i orientar-la cap a les pràctiques poc ètiques que es fan servir per animar a consumir i vendre tabac. Aquest plantejament preventiu resulta especialment adequat per incidir sobre els adolescents amb més risc de fumar. Al final de l’exposició, els visitants podran consolidar tot el que han après durant la visita, amb la participació al joc multimèdia de preguntes i respostes veritat/mentida.

A més, la delegació local de l’Associació Espanyola de lluita contra el Càncer (AECC) ha dissenyat uns plafons que faciliten informació sobre que és el tabac, les bases de l’addicció, els efectes positius de deixar de fumar i finalment recursos que poden ajudar a prendre la decisió. Un recull de diferents materials en el taulell del vestíbul a disposició del visitants complementen l’exposició.

Més informació de la mostra “El tabac al descobert“.

Comparteix: