Josep Grau explica el programa de CiU al Club Rotary

Josep Grau, candidat de CiU a l’Alcaldia de Cerdanyola, va estar en el Club Rotary Cerdanyola compartint amb 17 comensals el dinar on va aprofitar per explicar els criteris bàsics del seu programa. Grau va explicar que el programa es sustenta en tres grans àmbits: Persones, Foment Econòmic i Model de Ciutat.

IMG_4457Josep Grau va explicar que “cal fer una ciutat per les persones, una ciutat que recuperi les famílies, cal buscar solucions per tal que gent amb dificultat per trobar feina per edat o falta de formació, cal fer llançadores/ cooperatives per tal que aquestes persones no es despengin de la societat”. Grau explicà que “tot això està molt relacionat amb el foment i promoció de l’activitat econòmica. No serveixen solucions pal·liatives en aquest àmbit, cal anar a l’arrel del problema”.

Segons Grau “cal promocionar l’indústria i el comerç de proximitat, nomès fomentant l’activitat económica tindrem més i millor ciutat, i aconseguirem reduir el perill d’exclusió de les persones en situación de risc. Cal fomentar el comerç de proximitat, i dirigir tots els esforços en ajudar, promocionar i facilitar el comerç i l’hosteleria de proximitat, enlloc de dedicar els esforços o esperar si fan un centre comercial a la B-30 pel seu pas per Cerdanyola. Si el comerç local és fort i competitu, el comerç local estarà en condicions de competir amb qualsevol altre format comercial amb plenes garanties d’èxit”.

Per Grau el model de ciutat és un element fonamental, “cal fer un model que no estigui condicional al govern de torn, i que serveixi per fomentar, millorar i sentir-nos orgullosos de Cerdanyola. L’urbanisme és la clau per construir una ciutat agradable i serveix per saber on han d’anar els diferents usos, però també per fomentar l’indústria, el comerç i l’hosteleria”. Grau remarcà que “l’experiència ens ensenya que si no hi un pla estratègic de ciutat tot acaben sent decisions sense criteri per a tapar problemas”.

Grau explicà que “volem oferir a la ciutadania la creació d’un centre comercial “a cel obert” i de proximitat al centre de la ciutat (Av. Catalunya – Santa Teresa – Passeig del pont), aprofitant l’existència del tren i uns cinemes de referència. Per Grau també és necessari “crear un centre i un extranversal sobre el riu Sec entre el pont de Santa Anna i el riu a l’alçada del pont metàl·lic del tren. Cal fer un esforç per portar l’UAB al centre de la ciutat en forma de facultat, residència i equipaments d’estudiants. I tot això es pot fer sense un cost per a l’Ajuntament, cal fer un planejament per permetre que sigui atractiu, i captar inversions tot concentrant indústria, comerç, centres d’investigació i residència d’estudiants en la nostra ciutat.

Comparteix: