Compromís per Cerdanyola presenta la seva candidatura

Compromís per Cerdanyola ja ha presentat a l’equip que presentarà a les eleccions municipals de maig, un equip que té l’objectiu de convertir l’Ajuntament en una eina de transformació social.

Carles Escolà va presentar diumenge passat a l’equip que presentaran de cara a les eleccions de maig, un equip amb molta experiència a les lluites socials i amb quatre anys d’experiència a l’Ajuntament quatre anys on han sigut “l’oposició” i ha controlat i fiscalitzat l’acció de govern, fent també d’altaveu de la ciutadania i “generant propostes constructives, possibles i efectives per millorar Cerdanyola”.
DSC01666
L’encarregat d’obrir l’acte va ser l’alcaldable per Decidim Ripollet, José María Osuna, que va voler fer una menció especial a les detingudes de Can Vies (cinc d’elles són cerdanyolenques) i va demanar la seva absolució. Osuna va dir que Compromís, a l’igual que la resta de Candidatures Alternatives del Vallès, vol construir un Ajuntament al servei del poble, que sigui una eina de transformació social i que posi la primera pedra per la recuperació de la plena sobirania dels pobles. Segons Osuna, “tenim les idees i tenim la voluntat per fer-ho”.
DSC01635La primera persona de la llista que va agafar la paraula va ser Elvi (número 2), coneguda per la seva lluita constant a la Plataforma d’AMPAS de Cerdanyola, una plataforma que defensa una educació pública i de qualitat per a tothom. Elvi va dir que la decisió de formar part de la llista va ser molt meditada, però que ho va fer per què “a vegades s’ha de fer aquest pas endavant i treballar de valent perquè les coses surtin”.
Altra persona coneguda en les lluites socials i que també forma part de la llista (número 12), va ser Javier Padilla, un activista de la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca. Padilla està amb Compromís perquè “la candidatura sempre ha donat suport a la PAH” i creu que Compromís pot acabar amb les injustícies que es viuen a Cerdanyola.
Iván González, membre de Podemos Cerdanyola i número 5 de la llista de Compromís, també estava en la línia que Compromís era l’única alternativa viable per treure la vella política de l’Ajuntament per donar pas a una institució de la gent. Altra membre de Podemos que va pujar a l’escenari va ser Puri Peláez que, malgrat no anar a la llista ni haver treballat mai amb Compromís, va dir que “una part de Podemos dóna suport a Compromís perquè aquesta candidatura porta ADN de Podemos”.
Altres persones que van parlar van ser Laura Benseny, Bernat Gastón i Concepció Miró. Aquesta última va voler agrair la tasca de totes les regidores que durant aquest mandat han defensat el projecte de Compromís a l’Ajuntament i va defensar el carrer com al gran espai per fer política “al carrer és el lloc on es fa la política, a l’Ajuntament es fa de tant en tant” .
Carles Escolà va tancar els discursos presentant les propostes de Compromís, propostes dirigides a millorar les condicions de vida de la gent, garantint el dret de l’habitatge, millorant els serveis públics i socials, lluitant contra les retallades, apostant per l’ocupació pública, per la fiscalitat progressiva, per abordar amb valentia el problema del deute i per construir una ciutat participativa, “sense participació no farem una nova Cerdanyola, la nova Cerdanyola la farem entre totes i tots”.
Comparteix: