La UAB celebra un Sant Jordi 2015 ple d’activitats

Una fira, una marató de poesia feminista, actuacions musicals, una “biblioteca humana”, un dinar solidari, una lectura multilingüe col.lectiva, la proclamació de l’Hereu i la Pubilla de la UAB i el lliurament de concursos literaris són algunes de les activitats que es faran demà, 23 d’abril, al campus de Bellaterra.

Des de Cerdanyola Informa no podem obviar que avui serà l’últim Sant Jordi que viuran els infants de l’Escola Bressol Gespa al Campus, després que l’Equip de Govern i part del Consell de Govern de la UAB hagi decidit tancar-ho per motius no gaire clars. #NoTrepitjeuLaGespa.

Imatge: UAB_info

Imatge: UAB_info

 

El dia de Sant Jordi, la plaça Cívica de la UAB (al campus de Bellaterra) s’omplirà d’activitats culturals, lúdiques i solidàries. 
 
La Fira de Sant Jordi s’inaugurarà a les 11 h amb la lectura del poema: “Belles Guerreres”. La Fira acollirà els estands i les activitats de col·lectius i de serveis de la UAB que animaran la Diada. Des de les 12 h fins les 16 h es podrà visitar l’estand “Jo participo! I tu?” de Dinamització Comunitària, passar pel “Xiringu” de la Fundació Autònoma Solidària (FAS) i informar-se sobre el consum de drogues o la sexualitat segura. 
 
La FAS també proposa la Biblioteca humana de “Mites i prejudicis sobre el del món de la presó”, una activitat innovadora que proposa que, des de les 12:30 h a les 14 h, els llibres es converteixen en persones que parlaran sobre la presó des de diferents aspectes. Les biblioteques humanes apareixen a Dinamarca i permeten, com les biblioteques de llibres, endinsar-se en tot tipus de temàtiques. A diferència de les biblioteques tradicionals aquí els llibres són persones. La metodologia ha tingut ressò a diferents parts del món i és la primera ocasió que arriba a la UAB.La Biblioteca Humana comptarà amb Catalina Gayà, periodista del col·lectiu  d’acció periodística “Som Atents“; Marta Nomen, educadora social i directora del Grup 33, plataforma ciutadana de sensibilització i transformació del model de gestió penitenciària; Jordi Torres, coordinador del Departament d’Atenció Especialitzada per al tractament de la discapacitat intel·lectual i del desenvolupament (DAE-DID) del Centre Penitenciari Quatre Camins; Noelia Igareda, professora de Filosofia del Dret a la UAB i investigadora del grup Antígona, Dones i dret en perspectiva de gènere; Albert Sales, politòleg i sociòleg associat a la Universitat Pompeu Fabra i a la Universitat de Girona; i amb Alba Gutiérrez, voluntària que ha realitzat activitats artístiques tant al CP Quatre Camins com al CP Dones (Departament de Mares), i Joan Seguí, voluntari que realitza un Taller d’Inserció laboral al CP Dones des de fa 4 anys; ambdós voluntaris del Programa de Justícia de la FAS.
 

Abans que comenci el Dinar Solidari, a les 13.30 h, hi haurà la lectura col·lectiva i multilingüe de La Plaça del Diamant, de Mercè Rodoreda, a càrrec del Servei de Llengües.
 
Dinar solidari i contra el malbaratament alimentari
Amb motiu del Dia de la Terra, 22 d’abril, el 23 d’abril es farà un Dinar solidari contra el malbaratament alimentari. Els paradistes de fruita i verdures de Mercavallès cediran els aliments que no estan en condicions suficients per a ser comercialitzats però que són plenament comestibles i que es cuinaran al Dinar Solidari de la UAB. A la vegada, les persones que vulguin tastar aquest dinar de manera gratuïta hauran de portar aliments no peribles (arròs, llaunes, pasta…) que seran cedits a la Fundació Banc dels Aliments. El dinar es servirà des de les 13 h fins les 15 h.
 
Actuacions musiclas i preestrenes de cinema
A les 12 h es farà la preestrena dels Verdi amb la pel·lícula “Girlhood”, a les 12.30 h actuarà el Combo de la UAB amb música moderna que combina estils de fusió de jazz, funk i blues. I a les 15 h hi haurà un concert de gospel amb el grup The New ZombisProjecció i actuacions estan organitzades per Cultura en Viu.
 
Lliuraments de premis i concursos
La Diada de Sant Jordi serà també el dia en què, per una banda, es farà la proclamació de l’Hereu i la Pubilla de la UABA les 13.15 h sabrem qui representarà la universitat en tots els actes que sigui convidada. Per altra banda, es farà el lliurament del VIII del Concurs de Relats i Fotografies d’Intercanvi i a les 14.30 h el del Concurs literari del Club de Rol de la UAB. A més, es donarà el tret de sortida al II Concurs de Relats Eròtics de la FAS.
 
L’última activitat emmarcada en les celebracions de Sant Jordi, i que hi posarà punt i final a la festivitat, serà el dia 28 d’abril el cinèforum “Pagar per viure” organitzat pel Consell d’Estudiants de Medicina.

DESCARREGA’T EL Programa Sant Jordi 2015 -AQUÍ-

 
Comparteix: