Les treballadores de Movistar resisteixen

Cerdanyola també s’ha vist afectada per la vaga de treballadores del servei tècnic de Movistar i Telefònica, una vaga que ja dura 13 dies i ha tret a la llum l’explotació a la que es veuen sotmeses.

cupbcn

Imatge: @CUPBarcelona

Tretze. Aquest és el nombre de dies que porta la plantilla de treballadores del servei tècnic de Movistar i Telefònica de vaga. Totes demanen el mateix: la derogació del nou contracte mercantil i la millora de les condicions laborals.

Per la seva banda, la multinacional Telefònica ha amenaçat amb acomiadaments (amb l’ajuda d’UGT i CCOO), afirmant que “la vaga indefinida és il·legal”.

La subcontractació com a eina anti-organitzativa

Telefònica té una estratègia per intensificar l’explotació i desarticular la lluita organitzada: la subcontractació. D’aquesta manera, els treballadors formen part de diverses empreses, fent més difícil que la classe obrera es pugui organitzar per lluitar contra les pèssimes condicions laborals que pateixen. I si alguna vegada una d’aquestes empreses subcontractades aconsegueixen millorar les condicions, Movistar la canviava per una altra.

Jornades inhumanes

Les empreses que treballen per Movistar augmenten any rere any els seus objectius de producció, convertint-los en impossibles en jornades de vuit hores de dilluns a diumenge. Per aquest motiu, les jornades dels treballadors han arribat a durar deu hores. A més a més, per tenir més beneficis, retallen en seguretat: mentre que la normativa diu que per fer treballs amb escala de més de quatre metres d’alçada han d’anar dues persones, en la majoria dels casos aquests treballs els realitza una sola persona, cosa que fa que els accidents siguin freqüents.

Sempre guanya Movistar

Amb aquest sistema abusiu, sempre guanya Movistar, i més tenint en compte que aquestes sub-contrates els permet estalviar-se pagues, baixes mèdiques, la seguretat social, vacances,… I el que és més greu, també hi ha personal que cotitza dues o quatre hores a la Seguretat Social, però treballen fins a catorze hores diàries.

Per realitzar aquesta notícia hem agafat informació de diferents notícies de La Directa.

Comparteix: