ERC presenta el Banc d’ADN de desapareguts a la Guerra Civil i commemora la proclamació de la Repúbica Catalana

Roger Heredia va presentar ahir, a la seu d’ERC, el projecte que ell mateix ha impulsat del Banc d’ADN per la futura identificació de desapareguts de la Guerra Civil.

IMG_20150414_185049Roger Heredia, impulsor del Banc d’ADN de desapareguts a la Guerra Civil, va fer una xerrada del projecte que han iniciat les famílies d’alguns desapareguts. El banc d’ADN pretén preservar mostres genètiques que, en un futur, permetran identificar les restes dels desapareguts quan les fosses comunes d’arreu del nostre país es comencin a obrir i així poder rescabalar tants anys de silenci.
Només a Catalunya, més de 4.600 famílies busquen algun parent desaparegut. Avui, 75 anys després, encara esperen que s’exhumin els centenars de fosses comunes que queden per obrir (338), tant de la Guerra Civil com de la dictadura posterior. Sense perdre-hi més temps, ens cal que el màxim de famílies afectades formin part d’aquest banc genètic. Aquest protocol va ser creat per dues famílies amb desapareguts i el Laboratori de Genètica Forense de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona, amb el suport de la Fundació Bosch i Gimpera.
Commemoració de la proclamació de la República Catalana
Posteriorment a la presentació del projecte del Banc d’ADN, ERC va fer la lectura del manistes i ofrena al monument de la República per part de Montserra Grau i Jaume Grau, filla i nét de l’alcalde republicà de Cerdanyola Jaume Grau. Si vols accedir al manifest, clica aquí.
Comparteix: