La secció sindical COS Scolarest denuncia frau a les eleccions

La secció sindical de la COS (Coordinadora Obrera Sindical) de Scolarest (Asistentes Escolares S.L.), empresa que gestiona menjadors escolars arreu de la província de Barcelona, entre d’altres el col·legi Anunciata de Cerdanyola, ha denunciat un frau en el procés electoral per decidir el nou comitè d’empresa i en demana la seva repetició.

Imatge: http://blogs.laveupv.com

Imatge: http://blogs.laveupv.com

Davant la manera com ha transcorregut el procés electoral per a conformar el Comitè d’Empresa de Scolarest (Asistentes Escolares, S.L.) a la província de Barcelona, la secció sindical de la COS (Coordinadora Obrera Sindical) a la mateixa empresa ha manifestat el seu descontentament vers la manca de transparència i l’opacitat de l’empresa al llarg de tot el procés electoral, entenent que cal repetir les eleccions de forma justa i democràtica.

La COS Scolarest denuncia que ha tingut un camí ple de dificultats fins arribar a les eleccions. Ja des d’un principi la formació ha patit una manca de transparència davant les informacions necessàries per a poder participar-hi amb ple dret: o bé no rebent resposta a les demandes d’informació, o bé rebent-la tard, això ha fet que la COS Scolarest no participés en les eleccions amb igualtat de condicions.

El COS ha aconseguit 3 delegades de les 17 possibles, gràcies a 58 vots en la primera vegada que s’han presentat. Gràcies a aquests resultats el sindicat podrà tenir accés a informació que abans no tenia i, d’aquesta manera, millorar la seva tasca en la defensa dels drets de les treballadores. La resta de resultats, amb una participació del 65%, (372 de les 572 treballadores que té la plantilla), ha sigut: CCOO 12, amb 258 vots, USOC 2, amb 56 vots.

Un cop en ple procés electoral (del 8, 9 i 10 d’abril), la COS ha vist tot un seguit d’irregularitats que constitueixen un frau en el procés electoral: centres als quals no van informar en quin moment portarien l’urna per poder votar, centres on no hi havia paperetes de la COS. Cap d’aquestes irregularitats s’ha produït al col·legi Anunciata de Cerdanyola.

El cas alarmant del centre Joan Pelegrí de Sants

El cas més alarmant s’ha produït en el centre Joan Pelegrí del barri de Sants (Barcelona). Allà la major part de les treballadores integren la llista de la candidatura de la COS i, curiosament, les seves treballadores no han sabut en cap moment quan havien de votar. Finalment la votació es va programar per una hora abans de l’inici de la jornada laboral, sense cap avís, motiu pel qual la COS ha perdut molts vots i denuncia que “no ha sigut un fet casual”.

La COS és conscient que per a l’empresa Scolarest són una nosa, ja que ha sigut l’únic sindicat que, durant els dos anys de vida que té, ha denunciat totes les injustícies, i això a l’empresa no li ha interessat, motiu pel qual han posat tantes traves per impedir l’emergència de la COS al comitè.

CCOO, còmplice de les il·legalitats

La COS denuncia que el comitè (CCOO) ha estat còmplice de les irregularitats ja que, sabent els horaris i l’itinerari de les votacions, no ha fet res per permetre la participació fora dels seus cercles.

La lluita continua

La secció sindical de la COS ha anunciat que continuarà endavant en la lluita per defensar els drets de les treballadores, malgrat que taqui la imatge d’una empresa que vol ser “líder” en el sector.

Comparteix: