La GESPA lluita contra el quart intent de tancament

El proper dilluns 13 a les 9h hi haurà una nova concentració contra el quart intent de tancament de GESPA, un intent que, si el consell de govern aprova la proposta de la vicerectora, serà definitiu.

gespaLes mares i pares de l’escola bressol Gespa fa més d’un any que lluiten per defensar la continuïtat del centre. Des que es va crear ara farà 41 anys, La Gespa, ubicada físicament i ideològicament dins la Universitat Autònoma de Barcelona, ha estat i és un referent en termes de conciliació laboral, formació i recerca.
Com ha estat anunciant l’AMPA des de farà més d’un any, el dilluns 13 d’abril es poden materialitzar totes les seves pors i l’equip de govern, capitanejat per la Vicerectora d’Economia , tornarà a faltar a la veritat i anunciarà “costoses reformes a l’edifici” per demanar als/les consellers/es que facin efectiu el tancament del centre.
L’AMPA denuncia que, convenientment, la vicerectora exigeix fer aquestes reformes amb urgència, avalada pel que suposadament diuen uns informes tècnics independents. Altrament, la Gespa no podria obrir el curs vinent. Resulta molt significatiu que l’equip de govern hagi decidit censurar aquests informes i que s’hagi negat a mostrar-los als sindicats i a les  conselleres/consellers que han de prendre la decissió sobre el tancament de l’Escola Bressol Gespa.
Al darrer consell de govern, i per guardar les aparences, l’equip es va treure un nou as de la màniga i va proposar tancar la Gespa i fer un conveni amb una llar d’infants totalment privada anomenada La Llar d’en Pitus. Aquest centre és fora del campus, té un projecte educatiu molt diferent del de la Gespa i, lluny d’oferir preus assequibles, consolida les quotes elitistes que fa temps que les treballadores no podem permetre’ns.
En el passat l’AMPA va contactar amb nosaltres per explicar-nos que érem davant d’un “tancament de facto”, motivat per una mala gestió que estava portant el centre a l’extinció. Ara l’AMPA rectifica i ens diu que: “amb el temps hem pogut observar que tot respon a l’agenda velada de l’equip de govern que ja fa un any va decidir quin havia de ser el destí del centre”.
El poper dilluns l’AMPA assistirà al quart intent de tancament, i si el consell de govern aprova la proposta de la vicerectora, el tancament es farà efectiu.
És per aquest motiu que mares i pares, treballadores i estudiants es concentraran el dilluns 13 a les 9 h a la porta de la sala de juntes del Rectorat per tornar a alçar la seva veu i donar suport a la Gespa i explicar als consellers que la informació que els fan arribar està profundament esbiaixada.
Comparteix: