Llum verda al Pla de Mobilitat Urbana

Al ple d’ahir el Govern es va veure sol en l’aprovació de la fase inicial del Pla de Mobilitat Urbana, ja que PP va votar en contra i CiU, ERC i Compromís van abstenir-se.

La majoria dels grups que no van votar a favor van demanar al Govern que, un assumpte tan important com la mobilitat urbana s’hauria d’iniciar després de les eleccions de maig, amb el nou govern que es formi. Malgrat tot, no van voler impedir l’aprovació perquè, d’haver-ho fet, l’Ajuntament no hagués pogut beneficiar-se de subvencions.

El Pla de Mobilitat ha estat redactat entre regidors, tècnics, associacions i ciutadans i pretén impulsar els desplaçaments en transport públic (incrementan freqüències), a bicicleta o a peu, assolir un ús més racional del vehicle privat, millorar els problemes d’accessibilitat, millorar les connexions amb altres pobacions i implantar zones 30, entre d’altres.

El procés de redacció del pla de mobilitat ha tingut dues fases: una de diagnòstic i altre de propostes. En la fase de diagnòstic es van dissenyar una sèrie de tallers i d’activitats per tal de recollir l’opinió ciutadana del diagnòstic tècnic de la mobilitat a Cerdanyola.

Un document que ha costat 88.000 euros

El document que analitza i diagnostica la mobilitat de Cerdanyola i el seu pla d’acció per millorar-ho ha tingut un cost de 88.000 euros. El regidor d’ERC, Dani Mallén, va considerar que el cost era exagerat i que podria haver-se fetamb personal propi.

Ús de la bicicleta a Cerdanyola

A Cerdanyola es realitzen 2.500 desplaçaments en bicicleta cada dia, és a dir, és un transport molt utilitzat que, fins ara, el Govern no ha treballat com és degut. Si és cert que la connexió per carril bici amb Sant Cugat és bona, la connexió amb Ripollet, Barberà i Badia és inexistent i, una de les més utilitzades, que és la que enllaça el nucli urbà amb la UAB, està qualificada, segons la Diputació de Barcelona, com a “connectivitat dolenta”.

Pel que fa a l’interior del nucli urbà, Cerdanyola té barris residencials on el carril bici és inexistent. El mateix passa amb els polígons industrials.bici

Cerdanyola ciutat del soroll

El diagnòstic del Pla de Mobilitat ha recollit una dada alarmant: a tots els carrers principals de la ciutat els valors recollits de les mesures de soroll han estat per sobre del que es permet segons l’ordenança i, en molts casos supera, fins i tot, el límit de 60dBA recomanat per l’OMS (Organització Mundial de la Salut). El punt més perillós, en contaminació sonora, és el CAP de la Carretera de Barcelona.

soroll

Comparteix: