Dos estudiants de Màster de la UAB guanyen un Premi Educa 2020

Joan Domènech i Ana Olivé, estudiants del Màster d’Enginyeria de Telecomunicacions de la UAB, han rebut el guardó per la creació de Picteum, una xarxa social online per a artistes que permet detectar les seves obres a partir de fotografies.

picteumPicteum és una xarxa social amb suport web i mòbil que actua com a intermediària entre artistes i consumidors d’art i que integra un servei de reconeixement d’imatges capaç de detectar l’obra d’un dels artistes membres de la xarxa fent-li només una fotografia. Aquest sistema permet a més als potencials clients comprar directament l’obra a través de l’aplicació mòbil, veure altres creacions de l’artista o obtenir informació addicional sobre l’autor.

“Segur que molts artistes novells s’han vist ancorats en les dificultats de donar-se a conèixer en un espai digital fraccionat entre infinites xarxes socials i plataformes. Igualment, més d’un amant de l’art probablement s’ha perdut en la cerca de nous artistes i obres concretes. Nosaltres volem posar remei a això amb Picteum”, comenten els joves emprenedors.

La plataforma proporciona a cada artista un espai des d’on pot ensenyar les seves creacions al món, anunciar les seves exposicions i contactar amb clients potencials interessats en la seva obra. A més, el sistema de reconeixement d’imatges complementa aquests serveis donant un valor afegit a la plataforma.

El projecte, que ara es troba en fase Beta, ha rebut el suport del Parc de Recerca UAB i del Club d’Emprenedors de l’Escola d’Enginyeria de la UAB. Ha guanyat el premi Educa2020 per a projectes innovadors del Grup empresarial EULEN.

El Premi Educa 2020 s’emmarca en una iniciativa del mateix nom del Grup Diariocrítico, l’objectiu de la qual és impulsar una comunitat d’emprenedors des de la perspectiva estudiantil.

Comparteix: