El Fantosfreak 2015 ja te data!

Del 13 al 17 de juliol, al Parc del Turonet, es celebrarà la XVI edició del Festival Fantosfreak, un festival de curtmetratges de gènere fantàstic, terrorífic i “freak”.

fantosfreak 2014

Cartell de 2014

El dilluns 13 de juliol comencarà el festival de curmetratges més esperat de tot l’any, el “Fantosfreak”. Fins avui, s’han rebut més de 200 curts i l’organització preveu superar amb escreix el nombre de treballs presentats en 2014, amb un total de 402 films de 38 nacionalitats diferents.

Convocatòria per presentar els treballs

Tots els interessats a presentar les seves obres ho poden fer fins al proper 17 d’abril. Els treballs que responguin a les bases del concurs i siguin pre-seleccionats es projectaran durant el festival, que tindrà lloc del 13 al 17 de juliol al Parc del Turonet de Cerdanyola del Vallès.

Bases del concurs

El concurs de Curtmetratges Fantosfreak és una iniciativa creada per l’Associació Fantosfreak, i coorganitzada i impulsada per l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, on les obres presentades han de tenir temàtica fantàstica o “freak”. Els treballs no podran superar els 20 minuts. Es poden presentar en català o castellà. Els treballs en altres idiomes, hauran d’estar subtitulats o amb transcripció dels diàlegs. Per conèixer les bases íntegres del concurs, www.fantosfreak.com

Premis
En la convocatòria 2015 s’han establert les següents categories de premis:
a) Primer Premi Fantosfreak: 800 € i placa
b) Segon Premi Fantosfreak: 400 i placa.
c) Tercer Premi Fantosfreak: 300 i placa.
d) Premi Garmanbozia (l’esperit més Fantosfreak): 250 € i placa.
e) Premi del Públic: 250 € i placa, al curtmetratge més votat pel públic assistent.
f) El jurat podrà atorgar les mencions que cregui convenient, però sense premis en metàl·lic.

El jurat decidirà el Primer, Segon i Tercer premis. El Premi del Públic serà per l’obra més votada pel públic assistent a la mostra pública. El Premi Garmanbozia el decidirà una comissió específica de socis de l’Associació Fantosfreak.

Premis del Fantosfreak 2014

L’edició del Festival Fantosfreak de l’any passat va suposar un rècord de presentació de treballs. Els films premiats van ser els següents:

1r Premi Fantosfreak: Sequence, de Carles Torrens (Espanya-EUA)
2on Premi Fantosfreak: Pandy, de Peter Badac (Eslovàquia)
3r Premi Fantosfreak: Democracia, de Borja Cobeaga (Espanya)
Premi del Públic: Sequence, de Carles Torrens (Espanya-EUA)
Premi Garmanbozia: Chigger Ale, de Fanta Ananas (Etiòpia)

  • Mencions especials del jurat:

Carroña dels madrilenys Javier Botet i Alberto Fuster
Cebu de Pablo Belaubre (Cuba)
2030 te parto las piernas, del barceloní Àlex García.

Separadors

El Festival Fantosfreak s’ha caracteritzat per seus separadors entre projeccions, tots ells elaborats pels organitzadors. Els més coneguts són “SuperGarci” o “Niño Pedales”, però cada any la organització sorpren amb noves peçes.

Assistència

L’assistència al Fantosfreak ha augmentat any rere any, convertint-se en el festival de curtmetratges amb més públic per sesió de Catalunya, superant cada sesió la xifra de 1.500 assistents.

Festival amb experiència

El Fantosfreak és un festival avalat per 15 anys d’experiència. Durant tots aquest anys l’organització ha sigut capaç de millorar l’edició anterior, però sempre respectant una base:

  • Es realitza de nit, a l’aire lliure i durant l’estiu.
  • Cada festival disposa d’una cartellera única i personalitzada.
  • Es tracta d’esdeveniment cultural, divertit i atractiu.
  • Es projecten curts durant 5 dies.
Comparteix: