El Ple extraordinari obre la porta a la privatització del CEM Riu Sec

El Ple extraordinari celebrat ahir a l’Ajuntament de Cerdanyola va obrir la porta, definitivament, a la privatització del Complex Esportiu Municipal Riu Sec. De nou, els ciutadans hem pagat un equipament per què després es beneficii una empresa privada.

Els vots a favor del PSC, Els Verds, ICV, EuiA i l’abstenció de CiU i de Manoli han fet possible la privatització del CEM Riu Sec, un espai esportiu dedicat als esports de raqueta. Compromís per Cerdanyola, ERC i PP van votar en contra.

pple

El cost del ple extraordinari

El Ple extraordinari per votar aquesta privatització va tenir una durada de 40 minuts i un cost aproximat de 9.000 euros per a tota la ciutadania. Pol Ribas va proposar que aquestes despeses del ple computin com a despeses del CEM Riu Sec.

ICV i PSC defensen la gestió indirecta

L’obra del CEM Riu Sec figurava als pressupostos municipals i els 926.834,76 han estat finançats, al 100%, amb diners públics (diners que surten dels impostos que paga la ciutadania). Ara, un cop s’ha fet aquesta inversió púbica, el Ple ha tret a concurs la gestió d’aquestes instal·lacions, permetent que sigui una empresa privada qui es beneficii d’aquesta instal·lació.

Compromís va demanar que s’incorporés a l’expedient, abans de la seva aprovació definitiva, un estudi de la viabilitat de la gestió pública directa del servei, així com una valoració comparativa dels costos respecte de l’opció triada pel govern municipal de cedir la gestió a un gestor privat, però el Govern va rebutjar aquesta al·legació, mostrant, un altre cop, que ni PSC ni ICV aposten per la gestió directa dels serveis públics.

En aquest sentit, Pol Ribas va tornar a posar damunt la taula el rebuig sistemàtic del Govern sempre que el seu grup municipal presenta al·legacions, a més a més, va lamentar que el govern, que va aprovar recentment una moció per estudiar la remunicipalització de serveis, ara aparegui privatitzant un nou servei. Segons el regidor de Compromís, “el Govern avantposa els negocis privats per damunt dels serveis a la ciutat, i això és una opció ideològica”.

La incògnita del Club de Tenis Cerdanyola

Parlar d’esport de raqueta a Cerdanyola és parlar del Club de Tenis Cerdanyola. Actualment, el club compta amb més de 250 esportistes que practiquen tenis a la zona esportiva de Xarau. Marc Guillamón va animar al Club de Tenis a que es presentés a la licitació del servei, però això podria suposar uns costos impossibles per a un club que es dedica a fomentar l’esport i no a gestionar equipaments.

En aquest sentit, Dani Mallén, va dir que “les entitats han de fomentar l’esport, no gestionar uns serveis que hauria de gestionar directament l’Ajuntament”. Així mateix, Mallén va dir que les condicions no anaven adreçades cap al Club de Tenis Cerdanyola, sinó cap a una empresa “la sensació que ens ha donat des d’un primer moment és que s’ha presentat una proposta pensant en dirigir l’adjudicació cap algú que més tard , si no van ven les coses, ja els rescatarem”, ens agradaria saber cap a qui està dirigit”.

Marc Guillamón defensa el model de gestió del Guiera

El regidor d’esports Marc Guillamón va aprofitar la privatització del CEM Riu Sec per dir que es un bon model de gestió i va posar com a exemple el del CEM Guiera, un model que ha resultat ruinós fins al punt que l’Ajuntament ha hagut d’intervenir en la concessió. “a dia d’avui creiem que va ser de tot un encert”.

Comparteix: