El Govern de la Generalitat té sobre la taula el macrocentre comercial de Cerdanyola

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va anunciar ahir a la Cambra de Comerç i Industria de Sabadell que tenia sobre la taula el macrocentre comercial del Centre Direccional.

Segons Santi Vila, en referència al Centre Direccional de Cerdanyola, “Ara només és necessari que el Govern acabi de decidir com resoldre la comercialització dels terrenys de titularitat pública, i concretament d’un terreny de 100.000 metres quadrats que ha despertat l’interès d’un operador mundial per generar un projecte vinculat amb el comerç i l’oci”.

Dit això, tot depèn de la voluntat del Govern de la Generalitat. Ells tenen sobre la taula si volen apostar per un comerç de proximitat o si volen obrir un centre comercial que tanqui les poques persianes que queden al nucli de Cerdanyola.

Un macrocentre comercial subvencionat pel Govern de Cerdanyola

El Govern de Cerdanyola bonificarà un 30% de l’Impost de Construccions i Obres a les activitats privades que s’instal·lin a l’àmbit del Centre Direccional. Això suposa que la construcció del macrocentre comercial als terrenys de la Plana del Castell gaudiran d’aquesta bonificació de manera automàtica. Contràriament al que havien manifestat en algunes ocasions els partits integrants del govern local no només no són contraris a aquest projecte que arruïnaria el comerç local sinó que pretén que tots els ciutadans el subvencionem per via de perdonar-los impostos.

Persianes baixades són carrers foscos

El passat mes de gener de 2014, un grup de comerciants de Cerdanyola van voler fer-se escoltar i van participar en un vídeo que posava el clam al cel contra el nou centre comercial.

El 45% del petit comerç inaugurat en 2012 ja ha tancat les portes

La construcció del nou centre comercial no faria més que augmentar aquest percentatge (45%) que va sortir arran d’un estudi que va fer la Cambra de Comerç de Sabadell. La Cambra alarmava sobre la situació dels petits comerços que intenten obrir les portes en aquests temps difícils. Molts d’aquests tancaments, sobretot els relacionats amb els comerços dedicats a l’equipament de la llar, els relaciona directament amb l’obertura del centre comercial Via Sabadell, on s’ubica, entre altres multinacionals, Ikea. L’estudi també posava en alarma al comerç de proximitat de Cerdanyola, ja que la projecció del nou centre comercial al Centre Direccional afectarà directament l’oferta comercial del nucli de la localitat .

Comparteix: