La CGT acusa a la UAB de persecució ideològica

L’equip del Rectorat de Ferran Sancho i la UAB es presenten com acusació particular per la via Penal contra diversos col·lectius i persones vinculades a la Universitat Autònoma de Barcelona.  Hi ha 27 persones imputades i gran part són estudiants.

A la roda de premsa celebrada aquest matí per part de la CGT-UAB asseguren, després d’haber accedit al sumari, que aquestes acusacions estan basades en motius ideològics i d’activisme.

Al sumari del cas no es recull cap acusació concreta.
El sumari es remet a una sèrie de qüestions ideològiques vers tots els col·lectius que treballen i es mobilitzen per la defensa de l’Educació Pública, que lluiten contra la precarietat laboral i defensen dels llocs de treball, com també criminalitzen el moviment estudiantil que intenta millorar aquesta Universitat.

L’Ermengol Gassiot és professor la Universitat, membre del Comité d’Empresa de la UAB com a sindicalista CGT UAB, és també el Secretari General de la CGT Catalunya i una de les persones impudades.
Ens recorda que “el poder sempre ha volgut personalitzar” i que realment el que s’està atacant és una manera de fer”, diu ell només ha estat un “cap de turc“.

També han explicat que “Aquest tipus d’actuacions tenen al darrere un determinat muntatge que atempta contra l’esperit de llibertat de pensament que ha de regnar en una universitat.”

La CGT exigeix la retirada de la UAB com a acusació i la rectificació del Rector. Estan a l’espera de citació dels Jutjats de Cerdanyola.

Segons Informàtica CGT, l’advocat contractat per la UAB per a gestionar “aquest montatge” és el mateix que porta la defensa de casos com Noos, Núñez, Pujol, Mercurio o Gürtel.

El hashtag del twitter sobre el cas és : #JoTambéSócRevolucionari

Més informació:
www.cgtcatalunya.cat
@cgtcatalunya
www.facebook.com/cgtcatalunya

Comparteix: