ERC Cerdanyola presenta un recurs pel conveni entre l’Ajuntament i la UAB

ERC Cerdanyola ha presentat un recurs pel conveni entre l’Ajuntament i la UAB, un conveni que es va aprovar al ple sense que els grups de l’oposició tinguessin la documentació amb antelació.

El deute de la UAB amb l’Ajuntament i la solució que ha posat el Govern

La UAB ha concret amb l’Ajuntament un deute d’aproximadament 3 milions d’euros, 700.000 euros dels quals han prescrit (és a dir, l’Ajuntament mai els cobrarà). L’altra part del deute, el Govern de Cerdanyola ha decidit solucionar-lo comprant uns terrenys que fa molts anys la universitat va cedir a la Generalitat.

Fa 30 anys, la UAB va cedir uns terrenys a la Generalitat per la construcció d’una escola. Ara, 30 anys més tard, la UAB reclama l’import d’aquests terrenys a preu de mercat (preu de mercat del sòl urbanitzable de Bellaterra), un import que, curiosament, coincideix pràcticament amb el mateix import que té la Universitat amb l’Ajuntament.

El punt s’aprova al ple sense documentació prèvia

Davant d’aquests fets, ERC Cerdanyola va voler consultar l’expedient abans del ple, però aquest expedient estava incomplet: no hi era ni l’informe d’intervenció ni el de secretaria. Al ple, ERC va demanar deixar-lo al damunt de la taula, ja que els partits no van poder consultar l’informe complet, però el Govern (PSC-ICV-EUiA), coneixedor que els informes no estaven amb el temps legal, va decidir tirar-lo endavant. Finalment, el punt es va aprovar.

ERC denuncia que “resulta impossible, per als partits de l’oposició, poder votar a consciència sense haver-se llegit amb temps aquests informes tan complexos”. És per aquest motiu que el grup municipal ha decidit interposar un recurs.

Pràctiques habituals del Govern

Aquestes pràctiques no són alienes al Govern de Cerdanyola. Compromís per Cerdanyola també va denunciar els pressupostos de 2012 perquè els informes no estaven disponibles per als grups de l’oposició amb el temps legal corresponent. Aquesta denuncia va ser guanyada per Compromís al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Comparteix: