El nou Pla de Gestió d’Espais Protegits aposta més per l’explotació econòmica que per la conservació de Collserola

La conselleria de Medi ambient de la Generalitat ha aprovat el Pla de Gestió dels Espais Protegits 2015-2020, un pla que, segons el Govern, “és una eina per a la conservació i dinamització del territori”.

collserola2 Conservar i dinamitzar el territori, aquests són els dos grans eixos que té el nou Pla de Gestió dels Espais Protegits, com és el cas de Collserola. Aquests dos grans eixos amaguen molta informació sobre l’aposta del Govern de la Generalitat vers l’ús dels Parcs Naturals, una aposta que prioritza el rendiment econòmic del parc enlloc de promoure una gestió en benefici de la conservació del paisatge i la biodiversitat.

Per a la Conselleria de Medi Ambient, cal que es garanteixi a viabilitat econòmica dels parcs generant recursos propis. Això significa que, per tal de trobar aquesta viabilitat, les aportacions públiques als parcs naturals hauran d’anar de la mà del sector privat, obrint la porta, així a la privatització dels terrenys.

El pressupost de Medi Natural pateix una reducció del 60%

Des de l’any 2009, la partida pressupostaria dedicada a conservar el Medi Natural s’ha reduït fins a un 60%. Aquestes retallades han suposat que, serveis tan importants com la Forestal Catalana, hagi hagut de fer un ERO que va afectar un terç de la plantilla. Si la Generalitat continua retallant en matèria de Medi Natural, tindrem menys prevenció, menys capacitat d’extinció i menys mitjans per lluitar contra els incendis forestals.

Comparteix: